Vasárnap, 2018. december 16., 10.33

Eltörölték az angol tantárgyverseny diszkriminatív jellegét

Érvénytelennek tekinthetjük az angol nyelv és irodalom országos tantárgyversenyre vonatkozó, 2017. október 24-i 2380-as miniszteri szabályzat 3. bekezdésének 3. pontját, amely szerint a kisebbségi anyanyelven tanuló diákoknak is román nyelvű szöveget kell angolra, illetve angol nyelvűt románra fordítaniuk. A márciusi angol tantárgyversenyen már egyenlő esélyekkel indulhatnak a magyar diákok, miután az oktatási minisztérium átiratban közölte a tanfelügyelőségekkel az erre vonatkozó határozatát. Ebben az áll, hogy a tantárgyverseny további szakaszain a diákoknak nem kell fordítási feladatokat megoldaniuk.

Ezek szerint azokban a megyékben is megszervezhetik a tantárgyversenyt, ahol az előző, diszkrimináló módosítás miatt, erre nem került sor.

„Kisebbségi oktatásért felelős államtitkárként, kollégáimmal együtt, nap, mint nap harcolunk a kisebbségi anyanyelven tanuló diákjaink jogainak tiszteletben tartásáért és a jó minőségű kisebbségi oktatásért, illetve támogatunk minden olyan kezdeményezést, amely a hátrányos megkülönböztetés megszüntetésére vonatkozik” – állítja Kovács Irén Erzsébet államtitkár asszony.

 

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'