50%-os árzuhanás
Péntek, 2019. július 19., 16.12

Élve eltemetett kutya Nagyszentmiklóson!

Fotó: sursadevest.ro
Fotó: sursadevest.ro

Az emberi kegyetlenség határtalan: a nagyszentmiklósi Mărășești temetőben a sírásók élve eltemettek egy kutyát, állítólag azért, mert nem tudták kiszedni a sírgödörből. A 400 kilogrammos betonlap alatt éhező-szomjazó kutyát két nap múlva fedezte fel egy temesvári újságírónő, Melania Cincea.

„A nagyszentmiklósi Mărășești temetőben élve eltemettek egy kutyát – írja közösségi oldalán Melania Cincea. – Ma este hallottam ugatni. Amikor felhívtam a temető gondozóját, aki egyúttal sírásó is, derűsen azt mondta, hogy tud róla, ő temette el két-három napja, mert nem tudta kiszedni a sírgödörből...

Felhívtam a 112-es sürgősségi számot, hogy segítséget kérjek a Tűzoltóságtól. Az országos Tűzoltósághoz kapcsoltak, onnan az országos Rendőrséghez, akik azt mondták, hogy értesítsem a Csendőrséget. Miután láttam, hogy a 112-esen keresztül nem oldódik meg semmi, értesítettem a nagyszentmiklósi Tűzoltóságot, akik azt mondták, hogy keresik a törvényes megoldást. Meg is találták. A tűzoltók a hívásomtól számított 15-20 percen belül közbeavatkoztak, és kimentették a kutyát.”

A nagyszentmiklós tűzoltóparancsnok az alábbiakat nyilatkozta az esetről: „Fel kellett emeljük a sírt borító betonlapok egyikét. Több ember kellett hozzá, egy személy biztosan nem tudta rátenni a 400 kg-os betonlapot a sírra. Ellenőríztem, hogyan juthatott be a sírba a kutya, nincs-e rajta lyuk vagy ajtócska. Nem találtam semmit, hermetikusan be volt zárva. Két napott tölthetett a kutya a sírban. Több kidobott kutya van a temetőben. Ez egy szokatlan, kényes beavatkozás volt” – mondta Zoran Simici tűzoltóparancsnok.

Az élve eltemetett kutya ügyében rendőrségi vizsgálat indult.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'