50%-os árzuhanás
Hétfõ, 2019. július 22., 12.43

Embercsempész, kábítószer-kereskedő hálózatot számoltak fel

Embercsempész, kábítószer-kereskedő hálózatot számoltak fel
Embercsempész, kábítószer-kereskedő hálózatot számoltak fel

Az elmúlt évek egyik legnagyobb bűnhálózatát számolták fel a szervezett bűnözéssel foglalkozó rendőrök az embercsempészetek felderítésével megbízott D.I.I.C.O.T ügyészek együttműködésével.

A ma nyilvánosságra hozott, nagyszabású rajtaütés eredményeként egy millió eurót meghaladó értékű, több mint 100 kg cannabist foglaltak le. A jól megszervezett hálózat 28 román és moldovai állampolgárból állt, a bűnözők 2007-2008 között komoly embercsempészeti akciókat bonyolítottak le, kábítószert forgalmaztak, pénzmosással foglalkoztak.   

A Román Rendőrség információi alapján a hálózat feje, a 43 éves G. Ştefan irányításával a csoport tagjai számtalan, román személyazonossági iratot hamisítottak meg, majd ezekkel külföldre juttatták a legálisan nem utazható személyeket. Ezek, főként moldovaiak általában feketemunkára mentek. Az emberek kiszállításához, illetve a különféle illegális kereskedelmi tevékenységekhez, piszkos üzletekhez használt dokumentumokat egy aradi vállalkozó segítségével hamisították meg. A 40 éves P. Attila István saját reklámügynökséget működtetett, így rendelkezett a hamisításokhoz szükséges megfelelő technikai felszerelésekkel is. Komoly összegek ellenében saját kezűleg fabrikálta az iratokat.     

A több hónapos nyomozás során kiderült, hogy a bűnhálózat szálai a drogokkal is összefüggnek, ennek kapcsán a D.I.I.C.O.T Arad megyei emberei a megye több pontján összesen 112 kg cannabist gyűjtöttek össze. A drogok értéke a feketepiacon legalább 1 millió euró.

Az ügyészek hat letartóztatási parancsot adtak ki, bizonyos személyeket el is fogtak, mások még szabadlábon vannak.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'