Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 18.10

„Emléke sír a lanton még”

„Emléke sír a lanton még”
„Emléke sír a lanton még”

Arany János szavait választották címül annak a történelmi vetélkedőnek, melyet az Aurel Vlaicu Általános Iskolában szerveztek október 8-án V–VIII. osztályos diákoknak.

Pécskáról, Zimándújfaluból és Aradról vettek részt az iskola szervezte versenyen, összesen 16 tanuló, négy csapatban – tájékoztatta a Nyugati Jelent Barbócz Izabella, az Aurel Vlaicu Általános Iskola aligazgatója.

A vetélkedőt Balta Emese tanítónő IV. osztályos diákjainak verses-zenés összeállítása nyitotta meg, majd a vegyes csapatok lelkesen nekifogtak a feladatoknak.

„A történelmi vetélkedővel az volt a célunk, hogy a diákokkal jobban megismertessük az október 6-i eseményeket, felelevenítsük a 170 évvel ezelőtt történteket. A vegyes csoportok által minden iskola hazavihetett egy I., egy II., egy III. helyezést és dicséretet, ez nagyon tetszett mindenkinek” – mondta el Barbócz Izabella, aki ismertette a verseny menetét is.

Első körben a diákoknak szavalniuk kellett az október 6-i eseményekkel kapcsolatos verset, majd egy tetszőlegesen kiválasztott vértanú nevében levelet kellett írjanak a mai fiataloknak, aztán rajzolni is kellett szintén október 6. témában. A 12 pontból ki kellett válasszanak két pontot, ezt kellett értelmezni, végül egy szintén általuk, tetszőlegesen választott vértanú önéletrajzát kellett megírni majd bemutatni.

A zsűri a felkészítő tanárokból állt: Kass Amália, Köles Katalin és Kiss Enikő, a zsűri elnöke Király András, a Szabadság-szobor Egyesület elnöke.

A versenyt a Szabadság-szobor Egyesület támogatta, a diákok jutalmul egy-egy golyóstollat is kaptak és részvételi oklevelet. A verseny fő szervezője Nagy Anikó volt.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'