JelenHaz
Vasárnap, 2019. június 16., 21.53
Országos kórustalálkozó Déván

Éneklő ifjúság

A Romániai Magyar Dalosszövetség és az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület idén Déván szervezi meg az Éneklő Ifjúság nevet viselő országos kórustalálkozót. A Kodály Zoltán szellemiségét ápoló rendezvényre október 13-án délután 15 órától kerül sor a dévai Szent Antal-templomban. Idén társszervezőként vesz részt az eseményen a dévai Szent Ferenc Alapítvány is. A kórustalálkozó megnyitóján köszöntőbeszédet mond Böjte Csaba OFM, a dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke, dr. Szémán Péter EMKE-elnök, Balogh-Botár Károly Csaba, valamint a Dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum igazgató-helyettese.

A találkozón fellép a Madéfalvi Schola Énekkar, Ványolós András karnagy vezetésével, Kolozsvár Magyar Gyermekkórusa, Kalló Krisztán karnagy vezetésével, a Szilágysomlyói  Szederinda Citerazenekar, Szémán Rózsa vezetésével, valamint a Dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum Énekkara, Lengyel Izabella karnagy vezetésével.

A kórustalálkozó kiírása értelmében valamennyi fellépő magyar zeneszerzők műveit adja elő, kiemelt figyelmet fordítva a Kodály-művekre.

A dél-erdélyi szórványban ritka zenei élményt ígérő rendezvényen szeretettel látnak minden érdeklődőt!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'