JelenHaz
Hétfõ, 2019. május 20., 12.08
„Átadták” a dévai buszpályaudvart

Engedély nincs, lakat vissza

Engedély nincs, lakat vissza
Engedély nincs, lakat vissza

Ma, többéves huzavona után végre átadásra került a dévai buszpályaudvar. Igaz, a kampányvégi avatóünnepségtől még legalább két hetet kell várni, hogy az első autóbusz innen „landolhasson”.

Úgy reméljük, hogy június 15-ig megkapjuk a szükséges engedélyeket ahhoz, hogy beindíthassuk a buszállomást – mondta Dan Burla, a létesítményt üzemeltető szállítási cég főrészvényese.

A sokat vitatott pályaudvar végül is összesen 19 peronnal rendelkezik. Ebből  8 a nagybuszok, további 11 pedig a kisbuszok számára lesz kialakítva. Ez tökéletesen lefedi a dévai szükségleteket, hiszen egy-egy busz maximum 15 percet állhat a peronon, indulás előtt, ami azt jelenti, hogy óránként 44 kisbusz és 32 nagybusz indulhat innen illetve érkezhet a pályaudvarra. Ez nemhogy elég, de egyelőre sok is – véli Dan Burlea.

Ha a peronok száma, nagysága vitára adhatott okot, a tegnap átadásra kerülő buszállomás épülete szemmel láthatóan megfelel mindenféle elvárásnak. Földszintjén a mozgássérültek, illetve a buszvezetők számára lesz külön-külön váróterem kialakítva, az első emeleten az utasok várakozhatnak civilizált körülmények között, sőt a váróteremhez tapadó gyorsétkezde szolgáltatásait is igénybe vehetik. Az épület második emeletén a szállítócégek irodái kapnak helyet.

Egyszóval úgy tűnik, a ma átadott buszpályaudvar pár héten belül történő üzembe helyezése valóban megoldást hoz a közszállítást igénybevevők több éve tartó kálváriájára.

A valóban európai standardokat ütő dévai buszpályaudvar megépítése, felszerelése

850 000 lejbe került. A befektető csak ez összeg törlesztése után fizet majd az önkormányzatnak 15%-ot az évi nyereségéből.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'