JelenHaz
Hétfõ, 2019. június 17., 11.38

Engedélyezett magánszemélyek és egyéni vállalkozók figyelmébe!

Azok az engedélyezett magánszemélyek (PFA), akik több mint öt kategóriájú tevékenységet folytatnak a CAEN-kód szerint és azok az egyéni vállalkozók  (intreprindere individuală – II), akik több mint tíz kategóriájú, a CAEN-kód hatálya alá tartozó tevékenységet folytatnak 2019. január 17-ig kötelesek kérni, hogy bejegyezzék az Országos Cégjegyzékbe (ONRC) az új  tevékenységi területeiket, hogy illeszkedjenek az új törvényi keretbe.

A PFA-k, az egyéni vállalkozások (II.) és a családi vállalkozások (IF) működését szabályozó, 2016/182-es törvény 2017. január 17-én lépett életbe, és kétéves határidőt szabott meg a tevékenységi területre vonatkozó módosítások elvégzéséhez. A határidő lejárta után 60 nappal, azaz 2019. március 19-től azokat a cégeket, amelyeknek bejegyzett tevékenységi területe meghaladja a törvény engedélyezte maximális számot, a cégbíróság hivatalból törli a cégjegyzékből. Az ONRC közzétette honlapján azon PFA-k és egyéni vállalkozások listáját, amelyek nem illeszkednek a törvényes keretbe. A lista a következő címen található: https://www.onrc.ro/index.php/en/legea-182-2016.

A Temes megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara az érintett jogi személyeknek tanácsadást biztosít, és közvetítést vállal a magánvállalkozók és Cégbíróság között. Részletes információk kaphatók a kamarai székházban (Victoriei tér 3. szám, 5-ös szoba), Carmen Romac kamarai tanácsadótól a 0372-185-285-ös telefonszámon, illetve a cromac@cciat.roelektronikus postacímen.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'