MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 12.33
Tanévnyitó a Bethlen Gábor Kollégiumban

„Építkezni egy közösségben csak csapatban lehet”

 
2009. szeptember 14., 21.53
Hétfõ
„A Bethlen Gábor Kollégium mindig is az erdélyi szellemiség fellegvára volt, az maradt és ezután is az lesz” – ezekkel a szavakkal indította Kelemen Hunor beszédét Nagyenyeden, a református kollégium tanévnyitó ünnepségén.


„Nem vitás, hogy elméleti vagy gyakorlati oktatásra van-e szükség” – fejtegette beszédében az RMDSZ ügyvezető elnöke: „Az elméleti oktatás olyan értékrendet biztosít a diákoknak, amelynek alapján különbséget tudnak tenni jó és rossz között, elsajátítják erdélyi szellemiségünket. Ennek birtokában bármely szakmában tevékenykedjenek, mindig tudják majd, hogy melyik a helyes út”. A szövetség államfőjelöltje arra is felhívta a figyelmet, hogy a jelenlegi, globalizálódó világban az eligazodáshoz, érvényesüléshez nélkülözhetetlen a versenyképesség. A tanévnyitó ünnepségen jelen volt dr. Papp Géza, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, valamint Kötő József parlamenti képviselő, volt oktatásügyi államtitkár is. 

A tanévnyitó ünnepség mellett Kelemen Hunor részt vett a kollégium felújított sporttermének, valamint az óvodaépületnek az átadásán is, ahol arról beszélt, hogy „a termek, az új épület nagyon fontos, de az még fontosabb, hogy ezeket a tereket milyen szellemiséggel töltik meg.” A sportterem és az óvoda épületének a felújítását az RMDSZ kormányzati időszaka alatt kezdték el, később leállították ugyan a munkálatokat, végül azonban sikerült befejezni a korszerűsítést a tanévnyitóra.   

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: bad_boy / Szerda, 2009. szeptember 16., 15.11 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

s ki irta a cikket????????????????? szokas al
Hozzászólt: xy / Kedd, 2009. szeptember 15., 09.51 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Jó, hogy végre enyedi hír is van, de ki a szerzője, hogy gratulálhassunk neki.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'