JelenHaz
Vasárnap, 2019. február 24., 03.38

Érettségivel rajtol a második félév

Az idei tanévet érintő egyik módosítás értelmében az érettségi szóbeli vizsgái már közvetlenül a második félév első napján, február 12-én elkezdődnek.

A tanügyminisztérium által meghatározott időpont szerint a szóbeli vizsga február 12-én és 13-án a román nyelvi készségek felmérésével kezdődik, 14–15-én pedig anyanyelven érettségiznek a tanulók. Február 16-án, 19-én és 20-án a számítástechnikai ismereteket mérik fel, majd 21–22-én idegen nyelvből bizonyíthatnak a végzősök. Azok a végzősök, akik szóbeliznek, adott időszakban nem kell megjelenjenek a tanórákon.

A szóbelik után egy négy hónapos vizsgaszünet következik az érettségizőknek, az írásbeli megpróbáltatás június 25-én a román nyelv és irodalommal kezdődik. Másnap, június 26-án anyanyelven írásbeliznek, június 27-én pedig a szakhoz kapcsolódó kötelező tantárgyból vizsgáznak. Az utolsó írásbeli vizsga a szaknak megfelelő választható tantárgyból lesz június 28-án.

A diákok gyakorlott, haladó és közepes minősítéseket kapnak majd a szóbelin, akárcsak az elmúlt években, és idén sem lesz kizáró jellege a szóbeli vizsgáknak.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'