https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Csütörtök, 2019. szeptember 19., 15.44
I. Kárpát-medencei Magyarnóta és Népdalverseny

Erős mezőnyben álltak helyt Arad megye képviselői

Balról Pató Csilla Nagyszalontáról, Papp Csaba Nagyiratosról, Dénes Erzsébet Nagyzerindről, illetve Balogh István Dobozról Papp Attila fotója
Balról Pató Csilla Nagyszalontáról, Papp Csaba Nagyiratosról, Dénes Erzsébet Nagyzerindről, illetve Balogh István Dobozról Papp Attila fotója

A Nyugati Jelenben többször meghirdettük az elmúlt szombaton Dankó Pista születésének 160. évfordulója alkalmából Szatymazon megszervezett I. Kárpát-medencei Magyarnóta és Népdalversenyt.

A hirdetésnek volt foganatja, ugyanis a megmérettetésen Arad megyéből részt vett Dénes Erzsébet tiszteletes asszony Nagyzerindről, illetve Papp Csaba Nagyiratosról.

Amint Dénes Erzsébettől megtudtuk, a versenyen 22-en vettek részt, tehát erős mezőny alakult ki, közülük a legtávolabbról, Csíkszeredáról is érkezett egy fiatalember. Maga két csárdást énekelt, amivel a VII. helyet szerezte meg, míg a nagyiratosi Papp Csaba VI. lett. Az ismerősök közül legjobban szerepelt a tiszteletes asszony húga, Patócs Csilla, aki Nagyszalontáról érkezett és a III. helyen végzett.

A tiszteletes asszony fájlalta, amiért a zsűri figyelmen kívül hagyta a verseny kiírását, miszerint egy kötelező Dankó Pista nóta mellett egy, a versenyző által választott népdal vagy magyarnóta előadását várták volna el. Ehelyett a Dankó Pista nóta mellett egy csárdás vagy egy hallgató előadását igényelték.

Tekintve, hogy a maga által előadott Dankó Pista-szerzemény csárdás volt, nem tartotta ildomosnak hallgatóra váltani azzal együtt, hogy az énekhang minősége a hallgató előadásával mutatkozik meg igazán.

A VII. hely miatt nem csalódott, nagyon örvend a húga sikerének, de szerinte jobb lett volna, ha két szakaszban, elődöntő és döntő formájában szervezték volna meg. Ha az egészsége megengedi, talán benevez a következő megmérettetésre is, ha az előzetesen meghirdetett elvárások szerint szervezik meg – mondta el érdeklődésünkre Dénes Erzsébet nagyzerindi református tiszteletes asszony.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'