Szombat, 2018. december 15., 03.56

Esőben is dolgoztak a Decebal utcában

Esőben is dolgoztak a Decebal utcában
Esőben is dolgoztak a Decebal utcában

Az aradi önkormányzat utasítására elkezdték a zöldövezetek modernizálását a Decebal utcában, jelentették be a Polgármesteri Hivatal vezetői pénteken. Amint azt a Nyugati Jelenben is olvashatták, az utcából 67 akácfát cserélnek ki szivarfákra (Catalpa Bignonioides), az akácfákat a Mikelaka–Újarad közötti útszakaszon fogják újraültetni.  

Az önkormányzat vezetői azzal magyarázzák az átültetéseket, hogy az új fákat sokkal könnyebb gondozni, mint az akácfákat, érett korukra pedig, egy-egy erősebb vihar esetében nem fognak veszélyt jelenteni az arra járókra nézve.

A város vezetői egyébként a szeptemberi vihar után elmondták, nyilvántartásba veszik a közterületeken lévő összes díszfát és ellenőrzik, jelentenek-e valamilyen veszélyt a lakosságra nézve. A szeptemberi vihar Aradon is jelentős károkat okozott, számtalan fát tépázott meg és döntött ki. Szerencsére a városban komolyabb személyi sérülés nem történt emiatt, Menyházán azonban egy személy életét vesztette, miután rádőlt egy fa az erős szélben.

A Decebal utca után, amennyiben az idő engedi, a municípium forgalmasabb csomópontjain lévő zöldövezeteket is felújítja a Polgármesteri Hivatal, közölték.  


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'