MOL Winter EVO
Kedd, 2019. január 22., 03.57

Észak-Olaszországból importált fákkal parkosítanak

Kamionokkal érkeznek a különleges fák
Kamionokkal érkeznek a különleges fák
Új szakaszába lépett a temesvári Openville üzleti negyed és bevásárlóközpont megvalósítása, amelynek terveiben egy látványos zöldövezet kialakítása is szerepel. A beruházók Észak-Olaszországból rendelték meg a zöldövezet számára a fákat és a díszcserjéket, amelyek folyamatosan érkeznek Temesvárra és a közelben ültetik el őket akklimatizációs célból.

Az Openville zöldövezetében mintegy 1000 fát és díszcserjét ültetnek el, amelyekből egy látványos parkot alakítanak ki tóval, artézi kutakkal és különleges gyepszőnyeggel. A fák között lesz bükk, tölgy, dió, platán, gesztenye, illetve különféle gyertyán szilva- és juharfajták, magnóliák és más látványos fajok. 2017 novembere óta már 260 kamionnal szállítottak fákat Temesvárra, köztük voltak 12 méter magas és többtonnás példányok is, amelyekből csak kettő fért el a kaminon rakterében. A következő időszakban újabb 150 kamionnal érkeznek fák és dísz­cserjék az Openville zöldövezete számára, amelyet a föld alatti parkoló felett alakítanak ki. A parkot hazai és olasz táj­rendezők tervei alapján hozzák létre.
Az Openville üzleti negyed és bevásárlóközpont kiépítésének az első szakasza az idei év végéig befejeződik, elkészül az első három irodaház, az új bevásárlóközpont és az 55 000 négyzetméteres zöldövezet, valamint 1500 új parkolóhely, amelyek egy föld alatti parkolóban és egy parkolóházban létesülnek.Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'