JelenHaz
Hétfõ, 2019. június 17., 12.56
Fontos repülőtéri beruházás

EU-s segítséggel épül az új terminál

Európai forrásokból finanszírozzák az új repülőtéri terminál megépítését
Európai forrásokból finanszírozzák az új repülőtéri terminál megépítését

A temesvári repülőtér igazgatója, Daniel Idolu kedden aláírta az új repülőtéri terminál megépítését célzó finanszírozási szerződést. A Temesvárra érkező külföldi járatok utasai számára épülő új terminál megvalósítása 30,3 millió lejbe kerül, a költségek 50%-át a repülőtér bankkölcsönből fedezi, a többit EU-s forrásokból, a Szállításügyi Minisztérium közvetítésével biztosítják.

Az új repülőtéri terminál korszerű épületét az aktuális biztonsági szabványok szerint valósítják meg. Az építési munkálatok a jövő év elején kezdődnek, a megvalósítás időtartama 12 hónap. A terminál összterülete 4383 négyzetméter lesz, az utasok és csomagjaik ellenőrzése egyszerre három folyosón zajlik, az utazási okmányokat 10 ablaknál ellenőrzik, a vámvizsgálat is három helyszínen történik. A nagy befogadóképességű terminál működésbe helyezése után a temesvári repülőtér évi 3 milliós utasforgalmat bonyolíthat le.

A temesvári repülőtér igazgatója, Daniel Idolu szerint a Külföldi Járatok Érkező Termináljának megépítése része egy nagyobb fejlesztési programnak, amelynek teljes értéke 372 295 000 lej. A program keretében a Külföldi Járatok Induló Terminálja is megépül, amely az Érkező Terminálhoz hasonló utasforgalmat képes lebonyolítani. Az új terminál megépítésére kiírt közbeszerzés már lezárult, a nyertes céget is kiválasztották, amely 2019 januárjában hozzáfoghat az építkezéshez. Az új terminál átadását 2019. október 31-re tervezik.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'