JelenHaz
Péntek, 2019. augusztus 23., 08.23

Európa-napi sokadalom a Jenő herceg téren

A tiszteletbeli magyar konzulátus standja
A tiszteletbeli magyar konzulátus standja

A temesvári Jenő herceg (Szabadság) tér volt május 9-én az Európa napi rendezvények fő helyszíne, ahol egyházi szertartással és katonai díszszemlével, kulturális műsorokkal emlékeztek meg a Győzelem Napjáról és Románia függetlenségének napjáról. A téren a Temesváron működő külföldi konzulátusok és tiszteletbeli konzulátusok standjai és Ștefan Popa Popa’s karikatúraműhelye várták az érdeklődőket.

12 órakor kezdődött a hivatalos ünnepség, egyházi szertartással és katonai díszszemlével, amelyen a nemzetvédelmi minisztérium és a csendőrség egységei vettek részt. A hivatalos köszöntőket a temesvári Konzuli Testület megújított alapszabályzatának aláírása követte. A Pro Armia Galériában megnyitották a Romul Ladea egyesület képzőművészeinek hagyományos Európa napi kiállítását. A konzulátusok standjai elsősorban turisztikai és gazdasági témájú kiadványokkal, hagyományos ételekkel-italokkal fogadták a látogatókat.

A szabadtéri színpadon a temesvári iskolák tehetséges diákjai és a Sangre Latina együttes lépett fel. A délután 17 órakor kezdődött kulturális műsor keretében a helyi hagyományőrzők, köztük a Bokréta és az Eszterlánc néptánccsoportok mutatták be műsorukat Mi vagyunk Európa címmel. Az esti műsor keretében Alexandra Mitroi, Voltaj és Kadebostany koncerteken vehettek részt a temesváriak.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'