MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 11.53

Európai pénzen korszerűsítik az Újpécs–Fény megyei utat

Călin Dobra Temes megyei elnök és Sorin Maxim ADR-igazgató kézfogása a szerződés aláírása után (Pataki-fotó)
Călin Dobra Temes megyei elnök és Sorin Maxim ADR-igazgató kézfogása a szerződés aláírása után (Pataki-fotó)

A Nyugati Régiófejlesztési Ügynökség (ADR Vest) és a Temes Megyei Tanács képviselői 2017. december 5-én aláírták az 593-as megyei út korszerűsítése című európai uniós pályázat finanszírozási szerződését. A dokumentumot Călin Dobra temesi tanácselnök és Sorin Maxim ADR-igazgató látta el kézjegyével.

A pályázat keretében az 593-as megyei út Újpécs és Fény közötti 20 kilométer hosszú szakaszának a korszerűsítését valósítják meg, ami lehetőséget nyújt a TEN-T európai úthálózatra való rácsatlakozásra (Temesvár–Temesmóra országút). Călin Dobra szerint ez lesz a Temes megyei önkormányzat első európai uniós projektje a 2014–2020-as ciklus során, a következő pedig a Temesvár–Újszentes–Temesgyarmat–A1-es autópálya útszakasz kiszélesítése lesz, amelyet remélhetőleg még idén jóváhagynak Bukarestben. Az Újpécs–Torontálgyűlvész–Fény megyei út korszerűsítésére 30,750 millió lej vissza nem térítendő támogatást kap a Temes Megyei Tanács (a pályázat összértéke 31,791 millió lej). A pályázat megvalósításának ideje 36 hónap, a megyei elnök szerint 2018 telén, vagy legkésőbb 2019 tavaszára elkészülhet a beruházás. A Fénynél található román–szerb határátkelő nyitvatartása egyelőre nem változik meg, továbbra is reggel 8-tól este 20 óráig használhatják a gyalogosok, kerékpárosok és könnyű járművek.

Sorin Maxim ADR-igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy a Nyugati Régió megyéiben azokat a megyei utakat korszerűsítik európai pénzen, amelyek az európai úthálózatra való jobb rácsatlakozást biztosítják. Az Újpécs–Fény megyei út korszerűsítése során, az útburkolat felújítása és újrafestése mellett az útjelző táblákat, kilométerköveket és korlátokat is kicserélik, növelve az autóvezetők komfortját. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'