JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 13.50

Évzáró rendezvény

Resicabányán évzáró rendezvénnyel búcsúztatták az óévet a Magyar Házban. Kedden délután a szokásos program helyett terített asztal várta az érkezőket. Bálint Mihály megyei RMDSZ elnök ünnepélyes keretek között átadta Beke Lászlónak az Ezüstfenyő díjat.

Krassó-Szörényben Bálint Mihály kapta meg elsőként 2006-ban az elismerést, őt követte Dercze Ferenc, Pénzes Béla és idén Beke László. Nagy Péter a Platanus Kulturális Egyesület elnöke méltatta a kitüntetettet, majd Tóth János megbízott boksánbányai RMDSZ elnök gratulált és tolmácsolta a boksánbányaiak elimerő szavait. Ugyanakkor Tóth János beszámolt arról, hogy Boksánbányán is kiértékelték az idei évet s több szempontból sikeresnek tartották. A magyar napok megtartása, a megemlékezések, az Agyar Ház különkiadása csak néhány példa a mérleg pozitív oldaláról. Ami viszont negatívum vagy sikertelenség az a székház hiánya. De mindannyian bíznak abban, hogy a következő évben megoldódik a székház ügy. Kitartást és gratulálunk mindkét szervezet vezetőinek, kitüntetettjeinek!

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Tóth János / Szerda, 2010. január 06., 19.44 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Én adtam be egy új kérvényt székházért. Ez nem kötelezően épület kell legyen. Nem adtam fel a reményt. Talán csoda történik!
Hozzászólt: Makay Botond / Szerda, 2010. január 06., 19.03 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

RMDSZ székház Boksánbányán? Valamikor kaptunk egy épületet a Várostól, de nem fogadtuk el, mert lakhatatlan állapotban volt. Sajnos a központi vezetés - mivel akkor is "sokat" adott a szórványokra - nem volt hajlandó se megvenni, se pedig alkalmassá tenni.Így aztán maradt székház gyanánt a református templom, ahol rendezvényeinket tartottuk, beleértve még kisebb kiállításokat is.
Hozzászólt: Az Árnyékod / Hétfõ, 2010. január 04., 23.09 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Bogarász! vigyázzon mert Ön pap, nem mocskolhatja be a ruhát amit (kép)visel....
Azt kívánom, hogy 71 éves korában megtérjen. Sok sikert!
Hozzászólt: Bogarász / Vasárnap, 2010. január 03., 20.23 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Az ezüstfenyősök mindegyike jó elvtárs volt egykor. Nagy Péter??? KIzárólag a párt garázsába dolgoztatott.
Hozzászólt: Böngésző / Csütörtök, 2009. december 31., 09.01 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Igaz, hogy a kulturális tevékenységgel mások foglalkoznak, de ha nincsenek jóba a RMDSZ vezetöséggel, akkor más kapja meg az érdemmel járo dijat.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'