MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 20.37
Téli kalandtábor a Gyímesekben

Extrém sport a szánkózás!

Extrém sport a szánkózás!
Extrém sport a szánkózás!

A Gyímesekben szervezett téli kalandtábort a hittanos gyermekek, fiatalok számára, a dévai Szent Antal plébánia. A félévközi vakáció másodnapján Főcze Bonaventúra plébánossal 37-en kerekedtünk útra a hófödte Keleti-Kárpátok irányába.

Gyímesközéplokon kilométeres sípálya és jókora szánkózó hely várt bennünket, a szomszédos Hidegségben pedig a kényelmes szállást, ízletes ételeket biztosító Fatányéros panzió. A sípálya igencsak vonzónak bizonyult, azok számára is, akik még soha nem kötöttek sílécet a lábukra. Egy kis segítséggel, bátorítással a tábor utolsó napjára a társaságnak már jó fele le tudott siklani a pályán. Igaz, volt, aki meg is fizetett vakmerőségéért. A plébános úr gyakran fordult meg egy-egy sérülttel a gyímesi orvosi rendelőben. Még a szánkózóknak is sikerült közvetlen ismeretséget kötni a helyi doktornővel. Hazafele meg is állapítottuk: a szánkózás abszolút beillik az extrém sportok kategóriájába.

Akinek napközben nem sérült le keze-lába, az esténként a panzió mellett kialakított korcsolyapályán égethetett el még néhány kalóriát. Majd vidám játszására, beszélgetésre került sor a panzió kellemes melegében . Jgy nem csupán az izmok gyarapodtak a táborban, hanem barátságok is elmélyültek, lelkiekben is gazdagodhattunk. Hazafelé a csíksomlyói kegytemplomban vehettünk részt szentmisén és köszönhettük meg az élményteli tábori napokat. Leginkább talán azt, hogy a buszunk éppen annyi ép csontot szállíthatott haza, mint amennyi elvitt.

Gáspár-Barra Áron

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'