Péntek, 2018. április 20., 08.06
Jön az Irigy Hónaljmirigy!

„Ezek nyolcan együtt nagyon hülyék”

„Ezek nyolcan együtt nagyon hülyék”
„Ezek nyolcan együtt nagyon hülyék”

Ezt természetesen az Irigy Hónaljmirigy tagjai állítják magukról, pontosabban éneklik a Mirigy himnuszban már több mint húsz éve. A nyolc „manöken alkatú srác” július 23-án, a FestiVara nevű zenei és gasztronómiai fesztiválon városunkban is fellép.

Magyarország egyik legismertebb zenekara zenés paródiáiról és ezek közé szervezett humoros showműsorairól ismert. A pop, rock, reggae, techno, rap és a mulatós zene egyaránt szerepel repertoárjukban, de a Boci, boci tarka című gyermekdal acapella-változata vagy a Village People YMCA-jéből elferdített Mirigy-himnusz operajellegű előadása is a nevükhöz fűződik.

Az 1990-ben alakult zenekar Fintorock névvel indult, időközben a tagok is cserélődtek, a név is változott. A mostani tagok: Kabai László (dobok), Molnár Imre (basszusgitár), Papp Ferenc (gitár), Sipos Péter (ének), Sipos Tamás (ének), Uszkó László (szintetizátor), Varga Győző (ének), Csarnoki Antal (gitár). Kemény magnak számít még Ambrus Zoltán (gitár, ének), aki 2011-ben autóbalesetet szenvedett, így egy időre kiesett a zenekar életéből, lemaradt a fellépésekről. A csapat úgy döntött, hogy helyére Csarnoki „Atom” Antal lép be, aki kis idő múlva a csapat állandó tagjává is vált.

A fiúk a magyar könnyűzenei élet összes létező és már nem létező képviselőjét parodizálták már, de nagy szeretettel nyúlnak a külföldi zenei palettához is. Az elmúlt években a banda leginkább videoklipeket forgat, melyet a legnézettebb videomegosztóra töltenek fel. Egyik legfrissebb alkotásuk Pápai Joci Origo című dalának paródiája, mellyel idén az előadó Magyarországot képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon – mármint az eredeti dallal.

Az Irigy Hónaljmirigy először koncertezik Aradon, koncertjük július 23-án, 18.30 órakor kezdődik a Neptun Strand parkolójában.

A Festivarán fellép még a Holograf, La Familia, Andra, Alina Eremia, Akcent, Betty Stoian, Angela Rusu, Lidia Buble, Vali Vijelie, Nek, Noaptea Târziu, Blaga de la Oradea, Claudia, Asu & Boby, Tinu Vereșezan és Francassoni Olaszországból.

Jegyeket, bérleteket lehet már vásárolni a következő helyeken: Fast-Food Ayko (Dedeman), Art Cafe, Chantal Cafe (Alfa), Relax Cafe (Atrium), Luky Brands (Temesvári út 30. szám), Jackson kereskedelmi központ, Obor, Autópiac, a nagyszínház pénztára, a Neptun Strand pénztára, Pizza 26. Ugyanakkor a RideHardVelo kerékpáros futárszolgálat ingyen házhoz szállítja, amennyiben a következő telefonszámon igényel jegyet, bérletet: 0726-232-103.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas