Péntek, 2018. október 19., 20.28

Ezernél többen nyolcas felett

Hunyad megyében az érettségizők 69,84 százalékának sikerült átmenő átlagot szereznie – derült ki szerdán a minisztérium honlapján közzétett eredmények alapján. A 2961 beiratkozott diák közül hármat kizártak a vizsgákról, további 143 társuk pedig nem jelent meg egy vagy több megmérettetésen. A sikeresen vizsgázók közül több mint ezren értek el 8-as feletti átlagot és két tízes általános is született a megyében: a Dévai Decebal Nemzeti Kollégium, illetve a Szászvárosi Aurel Vlaicu Kollégium egy-egy diákja kifogástalan dolgozatokat írt.

A megye magyar tannyelvű középiskolájában 32 idei végzős érettségizett, közülük 22-en értek el átmenő átlagot, ami 68,75 százalékos sikert jelent. A legjobb, 9,43-as átlagot Stelczner Britta szerezte, a magyar vizsgán pedig Szabó Brigitta dolgozatát tízesre értékelték. A román- és magyarvizsgákon született eredmények amúgy nagyjából hasonlóak, de egyénenként akár kétpontos eltérés is van egyik vagy másik nyelv javára, a felkészüléstől függően. A fő buktató viszont még mindig a matematika, amiből néhányan csupán a jelenlétért járó egyest tudták megszerezni.

Az érettségizőknek szerda délután négy óra állt rendelkezésükre az óvások benyújtására. A végső eredmények július 10-re várhatók. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'