Vasárnap, 2018. december 16., 18.14

Farsangi Bál Abrudbányán

A jelmezesek
A jelmezesek

Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezték a már hagyományosnak számító farsangi bált az Abrudbányai és Verespataki Magyar Kulturális Egyesület szervezésében.

A farsangi mulatságra február 18-án került sor, ami remek lehetőséget teremtett rá, hogy a helyiek a nagyböjtöt megelőző időszakban még egy nagyobb közös táncos esten vegyenek részt együtt. A bál ugyanis nem csak az abrudbányai magyarok körében népszerű esemény, a rendezvényre a helyi románok is szívesen ellátogatnak – számomra különösen nagy öröm volt látni, hogy a többségi társadalom ilyen érdeklődően áll a kicsiny magyar közösség programjához. Ez a vendégek számán is látszott – bár évről évre megtelik a helyszín, idén különösen sokan voltak kíváncsiak a mulatságra, mintegy 240 résztvevő tette tiszteletét a bál helyszínéül szolgáló panzióban. A vendégek közt üdvözölhettük más városok magyarjait, Magyarország Főkonzulátusának képviseletében Csige Sándor konzul is ellátogatott a bálra Kolozsvárról.

A szervezők mindent megtettek annak érdekében, hogy minden korosztály jól szórakozzon. A gyerekek és a vállalkozó szellemű felnőttek jelmezverseny keretében mutathatták meg, milyen ötletesen tudnak beöltözni – a nagy gonddal elkészített kosztümök közül igazán nehéz dolog volt a legszebbeket kiválasztani! Annak sem kellett búsulnia, aki végül nem nyert: a bál folyamán tombolasorsolást is tartottak, ahol mindenki bízhatott benne, hogy mellé szegül a szerencse.

 A zenére sem lehetett panasz: az estet a Flautino kolozsvári kamarazenei együttes előadása nyitotta, tagjai színes csokorral készültek: felcsendültek többek között Vivaldi, Farkas Ferenc, Bartók Béla szerzeményei is. A színvonalas komolyzenei koncert után a későbbiekben a táncolni vágyó fiataloknak és időseknek is jutott talpalávaló, a táncparkett hajnalig ki sem ürült. 

Csőke Krisztina


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'