MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 11.08

Farsangi bál Nagyenyeden

Farsangi bál Nagyenyeden
Farsangi bál Nagyenyeden

A megyei RMDSZ és a Dr. Szász Pál Egyesület január 26-án, szombaton rendezte meg a nagyenyedi Luk étteremben a hagyományos farsangi bált. Az est házigazdája, Kerekes Hajnal köszöntötte a jelenlévő vendégeket. 

Itt volt Ladányi Árpád kormánybiztos, Ónody Rita kolozsvári konzul, Hegedüs Csilla, az RMDSZ kulturális főtitkár-helyettese, Kustán Magyari Attila, az Erdélyi Riport munkatársa, Kiss Gábor, az Ágnus Rádió főszerkesztője.

Hegedüs Csilla elmondta, hogy az RMDSZ egy Szorványmenedszer nevű szolgálatot indított el, s e program keretében megpróbálják segíteni a Fehér megyei magyarságot is. Kováts Krisztián, a Fehér megyei RMDSZ elnöke is köszöntötte a megye minden részéről érkezett vendégeket, és rövid összefoglalót tartott az elmúlt fél évben elért politikai eredményekről. A jelenlévők megtudhatták, hogy Fehér megyének az RMDSZ részéről gyakorlatilag két parlamenti képviselője is lesz: László Attila volt kolozsvári alpolgármester, jelenlegi szenátor és Klárik László Kovászna megyei szenátor, és egy szenátori iroda is létesülni fog Nagyenyeden! A nyitó beszédek után bemutatkozott a Miriszló gyöngye nevű táncegyüttes, őket követvén a már közismert csombordi Pipacsom tánccsoport. Mindkét csoport produkcióját a nézők vastapssal jutalmazták.

Mint mindig, ez alkalommal is sok szép tombolatárgyat sorsoltak ki. A tombolahúzást többek között értékes ajándékokkal támogatták Harácsek Zoltán, Adorján Árpád, Holányi Julianna és Lovász Noémi festőművészek, a Bitai vendégház, Molnár András csombordi rózsatermesztő és a Communitas Alapítvány.

A résztvevők valószínűleg nagyon várták e rendezvényt, mivel mindenki vidáman beszélgetett ismerőseivel, barátaival s ebből könnyen lehet következtetni arra, hogy a farsangi bálnak jövője van Nagyenyeden.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'