JelenHaz
Vasárnap, 2019. június 16., 21.59

Farsangi mulatság Resicabányán

A fényképeket Tóth János készítette
A fényképeket Tóth János készítette

Többéves hagyománnyá vált a resicabányai magyarság számára a farsangi mulatság. Idén február 11-én került sor a mintegy 130 személyt megmozgató bálra, melyen a végvári zenekar húzta a talpalávalót. 

Noha a Technikai Líceum éttermében csőtörés miatt nem volt fűtés, a bálozók hajnalig kitartottak. Sajnos kevesen készültek jelmezzel, a néhány beöltözött bálozó közül Farkas Ibolya és 3 éves unokája, Kargl Júlia nyerték az első helyet. A Platanus Kultúregyesület és a megyei Kultúrigazgatóság közös szervezésű bálján fellépett a Hóvirág daloskör is szilágysági népdalcsokorral, a tavalyi év decemberében Budapesten, a Polgárok Házában nagy sikert aratott népdalcsokor rövidített változatával. A magyarság számára fontos eseményen jelen volt Pál József-Csaba római katolikus főesperes, Megyasszai Attila református lelkész, dr. Liubita Raichici, a megyei Kulturális Igazgatóság vezetője és dr. Dana Balanescu történész, a Kulturális Igazgatóság tanácsosa, valamint Ghioncel Cristian a Német Fórum részéről.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Vlad / Kedd, 2012. február 28., 07.48 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Janónak: Meg ismételem a kérésem. Ha megakarja tudni, hogyan kell az ékezetes betüket használni, kérem irjon a megadott cimre. Üdvözletem, Vlad
Hozzászólt: Vlad / Vasárnap, 2012. február 19., 08.04 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Janónak: Keressél a "vladoprescu@gmail.com" cimen
Hozzászólt: Jano / Vasárnap, 2012. február 19., 02.03 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Vladnak.

Orevendjen, akinek van magyar nyelvu billentyuzete. Kuldhetnel egyet Farkas Ibolyanak es nekem is, mert Resican nem arulnak olyat.
Hozzászólt: Vlad / Szerda, 2012. február 15., 07.49 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Farkas Ibolyának.
Az olyan irás amely nem használja az ékezeteket férevezető lehet.
Hozzászólt: Farkas Ibolya / Kedd, 2012. február 14., 20.01 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

A farsangi bal nagyon szep volt, a kiunokam orult a legjobban es o mulatott a legjobban hajnal 2 oraig...akkor se akart hazamenni.
Farkas Ibolya

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'