JelenHaz
Vasárnap, 2019. február 24., 02.58

Februárban adnák az első meleg ételt

Februárban adnák az első meleg ételt
Februárban adnák az első meleg ételt

Románia kormánya és oktatási minisztériuma a 2017/92-es sürgősségi kormányrendelettel jóváhagyta, hogy a Meleg ebéd elnevezésű projektnek köszönhetően Arad megye közel 450 diákja napi egy meleg ételt kapjon. Ebben a kísérleti jellegű programban az Ilarion Felea Gimnázium diákjai részesülnek – írja közleményben az Arad Megyei Tanfelügyelőség.

A 2017. január 27-i kormányülésen zöld utat adtak a Meleg ebéd elnevezésű kísérleti jellegű programnak. Akkor a kormány elfogadta a 2016/72-es sürgősségi kormányrendelet alkalmazási módszertanát, amelyet kísérleti jelleggel 50 iskolára terjesztettek ki.

A rendelet szerint a tej és kifli helyett a diákoknak napi egy meleg ételt biztosítanának 7 lej értékben, ezt – az iskola infrastruktúrájának függvényében – élelmiszercsomaggal is lehet helyettesíteni. A kormány közleménye szerint az ebéd költségeit a helyi önkormányzatok költségvetéséből fedezik.

Az aradi önkormányzat kiutalt 330 000 lejt a legmegfelelőbb ételszállító ládák beszerzésére, valamint 25 000 lejt felszereléséhez és ellátásához, hogy a lehető leghigiénikusabb módon történjen az ételszállítás.

A következő időszakban a polgármesteri hivatal közbeszerzési eljárást hirdet az étkeztetés catering-módszerrel való megoldása érdekében. Az intézmények célja, hogy február végétől az arra jogosult diákok már részesülhessenek a szolgáltatásban.

A rendelet értelmében meleg ételt csak a tanítási napokon biztosítanak, hétvégére, vakációra, hivatalos ünnepnapokra nem.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'