MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 13.11

Fejlesztési tervek Vajdahunyadon

Dan Bobouţanu polgármester. Ambiciózus városfejlesztési tervek EU-s pénzekből
Dan Bobouţanu polgármester. Ambiciózus városfejlesztési tervek EU-s pénzekből

Nagyméretű városfejlesztést tervez Vajdahunyad vezetősége. 21 EU-s projektet készítettek vagy terveznek az év végéig, összesen közel 66 millió euró értékben, ismertette a helyzetet Dan Bobouţanu polgármester.

A legnagyobb uniós projekt a Hunyadiak várát célozza, már meg is nyerték a pályázatot és meg is kötötték a közel 20 millió eurós finanszírozási szerződést. A leadott pályázatok között szerepel a városi kórház hőszigetelése, több iskola felújítása, szociális lakások építése és tömbházak hőszigetelése, vagy az 1930-as években épített városháza teljes felújítása. További pályázatokat készítenek a városközpont renoválására, a kórház műszaki felszerelésére, a közvilágítás és a városi közszállítás korszerűsítésére.

A 65,8 millió eurós projektek önrészesedése 6,4 millió euró, vagyis olyan 29 millió lej. Az önkormányzat azonban nem rendelkezik ekkora összeggel, ezért folyamodnak 75 millió lejes bankhitelhez, amit a helyi tanács meg is szavazott, már csak a pénzügyminisztérium jóváhagyására várnak, hangsúlyozza a polgármester.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'