JelenHaz
Szombat, 2019. december 14., 07.42

Felavatták az első repülőtéri töltőállomást elektromos autók számára

Az ENEL és a Temesvári Nemzetközi Repülőtér képviselői felavatják a töltőállomást
Az ENEL és a Temesvári Nemzetközi Repülőtér képviselői felavatják a töltőállomást

A temesvári Nemzetközi Repülőtéren, országos elsőként, november 16-án, csütörtökön felavatták az első gyorstöltő állomást elektromos autók számára. A három autó egy időben történő feltöltésére alkalmas töltőállomást az ENEL villamosenergia-szolgáltató biztosította.

„Az ENEL nyitott az energetikai szektor átalakítása által felmerülő lehetőségek és az új technológiai megoldások előtt. Ennek egyik fontos eleme az elektromos mobilitás, és büszkék vagyunk rá, hogy a Temesvári Repülőtérrel együtt az innovatív és fenntartható megoldások elterjedését segíthetjük” – nyilatkozta Michele Abbate, az Enel Energie vezérigazgatója.

„Az elektromos járművek iránt folyamatosan nő a kereslet, ezért úgy döntöttünk, hogy elhelyezünk egy töltőállomást a temesvári repülőtéren. Az Enel Energie vállalat segítségével létrehozott szolgáltatás igazolja a környezetünk iránti tiszteletet és az elektromos mobilitás jövőjébe vetett bizalmat” – nyilatkozta az avatóünnepség alkalmából Daniel Idolu repülőtéri igazgató.

A csütörtökön felavatott töltőállomás egyszerre három elektromos autó feltöltésére alkalmas. A jármű adottságaitól függően, a töltőállomás egyenáramon biztosítja az akkumulátor 80%-os gyorstöltését mindössze 30 perc alatt, vagy váltóáramon 3-4 óra alatt. A szolgáltatás a jövő nyárig ingyenes!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'