JelenHaz
Vasárnap, 2019. március 24., 02.35

Felháborodás és hosszú sorok a határátkelőnél

Felháborodás és hosszú sorok a határátkelőnél
Felháborodás és hosszú sorok a határátkelőnél

Újra napirenden a kilométer hosszú teherautósorok problémája a nagylaki autópálya-határátkelőnél, miután a magyarországi hatóságok úgy döntöttek, hogy hétfőtől komolyabban ellenőrzik az országba érkező összes teherszállítót. De ez csupán az egyik oka a torlódásnak, a másik, amiért akár 5 óránál többet is várakozniuk kell a sofőröknek, az a hét elején tapasztalható nagyobb kamionforgalom, ami a hétvégeken életbe lépő magyarországi kamionstopra vezethető vissza.

A feszült sofőrök tüntetésképpen lezárták az autópálya mindhárom sávját, beleértve a leállósávot is.

Nemcsak az időt vesztegetik a teherautósok, de a vállalatok bevétele is jelentősen csökken – normális esetben megközelítőleg 5 perc alatt átengednek egy teherautót az egyik országból a másikba, jelenleg 15-20 percig vagy még annál is hosszabb ideig vizsgálnak egy kamiont. A teherszállításban minden perc késés számít, ha egy teherautó egy nap késéssel érkezik meg a célhoz, az akár 500-600 eurós veszteséget is jelenthet vállalata számára.

Több cég sofőrjei megpróbáltak más határátkelőknél átmenni Magyarországra, azonban ennek az a hátránya, hogy az autópályától távol léptek be a szomszédos ország területére. A nagylaki határátkelőnél kialakult sor hossza kedden megközelítőleg 15 km volt.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'