MOL Winter EVO
Csütörtök, 2019. január 24., 08.14

Felhőtlen mulatsággal zárult a farsang

Felhőtlen mulatsággal zárult a farsang
Felhőtlen mulatsággal zárult a farsang

Húshagyó kedd délutánján felhőtlen mulatsággal zárták a farsangot a Dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumban. – Idén arra törekedtünk, hogy a farsangi hagyományok ápolása mellett, rávezessük diákjainkat az igazi szórakozás örömére, amikor lazíthatunk és önfeledten örülhetünk egymás társaságának – fogalmazott Csatlós Zsófia Erzsébet tanítónő és Kun-Gazda Kinga-Viola tanárnő, akik maguk is jelmezt öltve konferálták fel a farsangi mulatság szereplőit. Az idei téglásbeli farsang tehát nem a tökéletes produkciókról szól, hanem sokkal inkább arról, hogy mindenki megmutathassa milyen értékek, képességek, milyen álmok, vágyak élnek benne. 

A kisiskolások többnyire egyéni elképzelés szerint öltöttek jelmezt és ezt kedvük szerint tőmondatban vagy mókás versben mutatták be a közönségnek. Az előadásos keret megőrzése végett azonban az előkészítősök gólyatánccal nyitották meg a mulatságot és közbe-közbe egy-egy közös osztályprodukció is befért. Az elsősök Széll Bíborka tanító nénivel cowboy-táncot jártak, a második és negyedik B osztályok Kajcsa Erika jó tündér tanító nénivel a Varázserdőt jelenítették meg. A negyedik A osztály négy ügyes legénykéje pedig nagyanyónak öltözve mondott mesét a közönségnek.

Zsűrizés ezúttal nem volt, ellenben volt játék, tánc és mulatozás. A jelmezek bemutatását követően Osváth Piroska tanító néni vezetésével néhány olyan játékra került sor, melyben óhatatlanul meg kellett egy kicsit mozgassák magukat a gyermekek. S hogy ez zenére, ritmusra történt, csak hangulatosabbá tette a mulatságot. – Fontosnak tartottuk megéreztetni a gyermekekkel a táncos mulatságok hangulatát. Ezért volt kalapos, székes, párcserés és újságpapíros játék. Utóbbihoz kolléganőnk még mesét is mondott, hogy jobban felkeltse a gyermekek érdeklődését. És úgy tűnt, hogy ez sikerült. Végre olyan iskolai farsangunk volt, amelyből teljességgel hiányzott a lámpaláz, a stressz, a szervezési aggodalom – számolt be örömmel Csatlós Zsófia-Erzsébet tanító néni.

Hasonlóan jó hangulatúra sikeredett a nagyobb diákok farsangja is. Ez már osztály- vagy csoport produkciókra épült, de minden egyes műsorszámban ott sziporkázott a fiatalos kreativitás. Az ötödik A osztály diákjai hírességeknek öltözve táncoltak, a B osztály a Vadnyugat szellemét hozta el. A VI. A diákjai a Brazília–Japán focimérkőzést és táncot vittek színpadra. A VII. B osztály pizsama-táncot járt, négy nyolcadikos lány pedig fekete-fehér táncot. A IX. turizmus osztály kínai turistacsoportnak öltözött, a X. matematika–informatika diáksága pedig a G8-akhoz hasonlóan a  Tizenegyek találkozóját mutatták be, rendkívül ötletes jelmezekben és gesztusokkal jelenítve meg a „világ urait”. A Szent Ferenc Alapítvány fiataljai virágtánccal zárták a diákprodukciókat, a nevelők, munkatársak pedig nagysikerű boszorkánytáncukkal tették fel a pontot az i-re.

A nagyszerű hangulathoz idén is hozzájárult a hatalmas adag fánk, melyet az iskola szakácsnői sütöttek a diákság számára. Így ezúttal is cukorporos tarka jelmezekkel lett kerek a téglásbeli farsang. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'