Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. október 14., 16.10
Jubileumi farsangi kabaré Újszentesen

Felidézték másfél évtized legsikeresebb vidám jeleneteit

Színpadon a Szépkorúak dalárdája
Színpadon a Szépkorúak dalárdája

Teltházat vonzott az Újszentesi Farsangi Kabaré XV., jubileumi előadása, amelyet „Mindenkinek van egy álma...Nekünk sok szép emlék” címmel szerveztek meg február 9-én, pénteken az újszentesi Sportcsarnokban. Az újszentesi amatőr társulat kerek évfordulós előadása keretében válogatást láthattunk az elmúlt 15. esztendő legsikeresebb vidám jeleneteiből (aktualizált szöveggel) és zenés számaiból, amit a határon túli testvértelepülések, Szentes (Magyarország) és Torontáltorda (Vajdaság, Szerbia) művészeti csoportjainak a fellépése egészített ki.

Az újszentesi Sportcsarnok több mint 400 férőhelyes lelátója szűknek bizonyult az egész régióból – Újzimándról is érkezett egy népes csoport – összesereglett nézőközönség számára a tizenöt éve töretlenül népszerű Farsangi Kabaré jubileumi előadásán. A nagyérdeműt első alkalommal Lukács-Káfony Mónika konferanszié köszöntötte, aki megemlékezett nagy elődeiről (Ft. Heinrich József, Nt. Szűcs András Ottó, Bálint József, Hajdó Miklós), majd a színpadra szólította a méltán népszerű Újszentesi Háziasszonyokat. A nyitányban előadott „Háziasszonyok indulója” után újra megtapsolhattuk a kacér háziasszonyok „A szobalány álma” című fergeteges produkcióját. Egyéni énekszámokkal léptek színpadra Bodor Sabrina és Piroska Péter, akik kiváló hangulatot teremtve a Sportcsarnok közönségét is megmozgatták. Kedvenc verseit szavalta el a szentesi Gabi bácsi, majd a Vetélkedő nagymamák című örökzöld jelenet következett, Bodor Angéla és Orbán Margit előadásában. A határon túli testvértelepülések közül Szentest az Árpád Szabadidős Sportklub Asszonykórusa, Torontáltordát a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Kincsemtánccsoportjának modern táncosai képviselték egy-egy színvonalas produkcióval. Kuglis András és Máté Ákos a Komák című vidám jelenetüket adták elő, bemutatva, hogy a XXI. századi földműves a számítógépek és az internet világában is otthonosan mozog. Az újszentesi Spark tánccsoport nagy sikert aratott fergeteges cancan táncával, majd az első rész befejezéseként Piroska Lajos „tisztelendő úr” gyóntatta meg a szókimondó újszentesi asszonyt, Meda Gizellát.

A kabaréelőadás szünetében az újszentesi háziasszonyok hagyományos farsangi fánkkal kínálták a népes közönséget, miközben a színpadot elfoglalta a Szépkorúak népes dalárdája. A szépkorúak vörösboros nótázással nyitották meg a második felvonást, Turbucz Károly és társai vezetésével, akik a Nyugdíjasok himnuszát is elénekelték. Bozsó Manyi egyéni énekszámét követően, ötéves szünet után, ismét adásban volt a Behela TV, amelynek helyi, politikai töltetű hírműsorát a népszerű bemondópáros, Dénes Ildikó és Szűcs András Ottó adták elő. Következett a Kívánságkosár, Szűcs András Ottó vezetésével, közkívánatra a népszerű előadókat, Bozsó Manyit és Zabos Melindát (könnyűzene), Piroska Lajost (népdal), valamint Dénes Ildikót és Meda Gizellát (cigánydalok) szólította a „Stúdióba”. A népszerű páros, Bodor Angéla és Orbán Margit a Buszmegálló című néma jelenetükkel arattak nagy tapsot, majd a férfiak vidám jelenete, a Mintabeteg következett Kuglis András, Szabó Vilmos, Máté Ákos és Orbán László előadásában. A Butykos néptánccsoport „hátborzongató” farsangi boszorkánytánccal lepte meg a közönséget, majd következett a Gyerekszáj című „csípős” tartalmú vidám jelenet, Dénes Ildikó, Bodor Angéla, Orbán Margit és Meda Gizella előadásában.

A finálét ki más adhatta volna elő, mint az Újszentesi Háziasszonyok, akik énekelve-táncolva búcsúztak a közönségtől és a farsangi időszaktól. A fergeteges előadás végén a színpadra szólították valamennyi előadót és Miklós Árpád újszentesi alpolgármester jubileumi emlékplakettekkel köszönte meg a társulatnak a csodálatos produkciót és az utóbbi 15 esztendőben nyújtott felejthetetlen élményeket. „Alig várjuk, hogy a licitálás lejáruljon és hozzákezdessünk az új kultúrotthon építéséhez – mondta köszöntőjében Miklós Árpád újszentesi alpolgármester, aki megköszönte a részvételt Szirbik Imre szentesi és Dobai János torontáltordai polgármestereknek, Malac Victor újszentesi polgármesternek és Molnár András Temes megyei RMDSZ alelnöknek. „Köszönjük az anyagi és lelki támogatást az Újszentesi Polgármesteri Hivatalnak és a tanácsosoknak, valamint a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színháznak, amely logisztikai segítséget nyújtott az előadáshoz. Köszönjük az egyházaknak és a háziasszonyoknak a finom farsangi fánkot, Lukács-Káfony Mónikának a konferálást, Meda Gizella programvezető és Bodor Angéla főszervező munkáját, valamint Bálint József sportcsarnok-igazgatónak a segítséget, aki a színpadot biztosította a rendezvényhez.” – mondta befejezésül Miklós Árpád alpolgármester.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'