Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Szerda, 2019. november 13., 16.52

Felújított Orr-fül-gége klinika, jöhet a bővítés

A felújított Orr-fül-gége klinika bejárata
A felújított Orr-fül-gége klinika bejárata

A temesvári polgármester jelenlétében kedden felavatták a Városi Kórházhoz tartozó Orr-fül-gége Klinika felújított épületét. Következik a klinika Járóbeteg Ellátójának bővítése és korszerűsítése, amit egy EU-s pályázat forrásaiból valósít meg a városháza.

A Magyar Házzal szomszédos Orr-fül-gége klinika homlokzatának felújítását saját forrásokból finanszírozta a Polgármesteri Hivatal, a munkálatok költsége 1,858 millió lej volt. A történelmi épület homlokzatának felújítása mellett az ajtók-ablakok cseréjére, illetve ahol ez nem volt lehetséges, rehabilitálására is sor került (pl. bejárati kapu). A felújított kórházépület egy 1,10 x 2,10 alapterületű lifttel is gazdagabb lett, ami megkönnyíti a betegek szállítását a szintek között.

A Polgármesteri Hivatal több mint 10 millió lej értékű EU-s támogatást is elnyert a Regionális Operatív Program keretében, amelyből bővítik és korszerűsítik az Orr-fül-gége klinika járóbeteg ellátóját. Az EU-s pályázati pénzből új orvosi felszereléseket is vásárolnak a Orr-fül-gége járóbeteg ellátó számára.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'