Csütörtök, 2018. december 13., 03.26

Felújították a gyermekosztály első emeletét!

Felújították a gyermekosztály első emeletét!
Felújították a gyermekosztály első emeletét!

Hatalmas előrelépés az aradi egészségügy történetében, hogy önkéntes, civil erőkkel, összefogással nekifogtak felújítani az Arad Megyei Kórház gyermekosztálya járványrészlegét és az első emeleti munkálatokat december 6-án befejezték, illetve átadták a kész kórtermeket, folyosót néhány önkéntes és a kórház vezetőségének a jelenlétében.

A járványrészleg modernizálásának gondolata azután fogalmazódott meg, hogy egy csoport kisgyermekes anyuka utcai tiltakozást szervezett a megyei kórház előtt a gyermekosztályokon uralkodó tarthatatlan állapotok miatt.

A jótékonysági akcióiról híres Önkéntesek Vára Egyesület vezetője, Nyeki Popa Annamária lelkes csapatának támogatásával gondolt egyet, és elindította ezt a grandiózus projektet, melynek célja teljesen felújítani a fertőző betegségekkel kezelt gyermekek kórházi részlegét. Több hónapja zajlanak a munkák, a „Szeretettel a jövőért” (Cu drag pentru viitor) elnevezésű kezdeményezéshez magánszemélyek, vállalkozók, cégek és politikusok mellett iskolák és óvodák is csatlakoztak, sőt különféle civil rendezvények is születtek annak érdekében, hogy az elkövetkező években az aradiak gyermekeit civilizált, emberi körülmények között kezelhessék a kórházban.

December 22-től a beteg gyermekeket már az új arculatot kapott részlegen fogadják. A munkálatok és a gyűjtés folytatódik, hiszen az első emeleti részleg után a földszinti és az alagsorban lévő helyiségeket is felújítják, ugyanakkor egynapos beutalásokra alkalmas részleget is szeretnének kialakítani az épületben.

Az egyesület segélyvonalat működtet azok számára, akik egy csekély hozzájárulással, azaz egy üzenet elküldésével szeretnék támogatni a nemes kezdeményezést. A telefonszám: 8847, a „cu drag” (szeretettel) üzenet elküldésével a támogatók fejenként 4 euróval segíthetik a humanitárius projektet. A pénzösszeget természetesen az egyesülethez irányítják.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'