JelenHaz
Péntek, 2019. február 22., 20.59

Fergeteges farsangi mulatság a Kohézió Egyesülettel!

Vidám farsangi felvonulás a Kohézió Egyesület bálján
Vidám farsangi felvonulás a Kohézió Egyesület bálján

A temesvári Kohézió Egyesület szombaton a Valahia étteremben szervezte meg hagyományos farsangi jótékonysági bálját, amelynek több mint 250 résztvevője között jelen voltak a Temes megyei RMDSZ képviselői is. A kiváló hangulatot és a talpalávalót ezúttal is a 4+2 Asszinkron zenekar biztosította. A bál csúcspontja ez alkalommal is a farsangi felvonulás volt, a szebbnél szebb, ötletes maszkokat díjazták a szervezők!

Sipos Ilona fő szervező köszöntője során elmondta: a bálnak ezúttal is kettős célja van, a farsangi hagyományok ápolása és a szórakozva segítés, az adományozás. Mint az előző években is, a farsangi bál bevételét a Kohézió Egyesület nyilvántartásában szereplő hátrányos helyzetű gyermekek és családok életfeltételeinek javítására, húsvéti élelmiszercsomagok összeállítására fordítják. Az adományokból egy nyári szociális tábor költségeit is fedezi a Kohézió Egyesület.

Éjfél után kezdődött a maszkok hagyományos farsangi felvonulása és a jelmezek bemutatkozása, amelyen több mint félszáz rajzfilm- és mesefigura, király és királykisasszony, tündér és varázsló, kalóz és bandita, szellem és állatfigura vett részt. A németországi TEMAH-csoport jóvoltából minden jelmez tulajdonosának jutott oklevél és ajándék! A hagyományos tombolahúzás sem maradt el, a németországi támogatók mellett a Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a dévai Corvin Kiadó és a Valahia étterem tulajdonosa is felajánlásokkal támogatott. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'