JelenHaz
Szerda, 2019. május 22., 09.41

Figyelmeztet a szakszervezet: péntektől fűtés nélkül maradhatunk

Figyelmeztet a szakszervezet: péntektől fűtés nélkül maradhatunk
Figyelmeztet a szakszervezet: péntektől fűtés nélkül maradhatunk

Az igazi tél beálltának küszöbén, a Termoelectrica Szakszervezet vezetői arra figyelmeztetnek, hogy ha a város melletti CET Arad (SA) nem törleszti a földgázt szállító C-Gaz &Energy Distribuție céggel szembeni adósságait, leállítják a központi fűtést.

A szakszervezet vezetősége a szerdán a helyi médiának elküldött sajtóközleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy ha nem fizetnek sürgősen a gázszolgáltatónak, 2018. november 16-án a CET elzárja a csapokat, leáll a fűtés az aradiak háztartásában.

A szakszervezetisek azt is sérelmezik, hogy komolyabb korszerűsítési munkák hiányában, a CET Arad technológiai berendezései a kinti fagyok hatására súlyosan károsodhatnak, nem fogják kibírni az alacsony hőmérsékleteket.

A Termoelectrica képviselői az aradi polgármestert tartják felelősnek a tarthatatlan állapotokért. Elmondásuk szerint az elmúlt héten két értesítést is küldtek Gheorghe Falcănak és a képviselőtestületnek, melyben figyelmeztetik őket a lakosságra leselkedő veszélyekre.

Mihai Fifor Arad megyei szociáldemokrata szenátor (jelenleg Románia védelmi minisztere) szerdai sajtóközleményében felszólította a polgármestert, hogy tegyen meg minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy az aradiak ne maradjanak fűtés nélkül télvíz idején. 

Arad polgármestere a sajtó faggatására szerdán azt nyilatkozta, tekintettel, hogy az említett szakszervezet vezére a szociáldemokraták embere, figyelmeztetései kizárólag politikai jellegűek. Az aradiak nem fognak fűtés nélkül maradni, mondta Gheorghe Falcă utalva arra, hogy a PSD-kormány, más városokkal ellentétben, az elmúlt években semmivel sem támogatta az aradi hőszolgáltatást.

Hasonló helyzet állt elő egyébként az idei év elején is, akkor azzal riogatták a sajtón keresztül az aradiakat, hogy február 11-én leáll a fűtés. Végül, a központi hálózaton keresztül melegedő aradiak legnagyobb örömére, sikerült (ideiglenesen) megoldani a problémát. Remélhetően most sem lesz másként.

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'