MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 03.26

Figyelmeztetés: vizsgáltassák be a disznóhúst!

Figyelmeztetés: vizsgáltassák be a disznóhúst!
Figyelmeztetés: vizsgáltassák be a disznóhúst!

Az évnek ebben az időszakában, a disznóvágások idején, az Arad Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság (DSVSA) rendszeresen emlékezteti a lakosságot néhány alapvető dologra a húsfeldolgozással kapcsolatban.

Legfontosabb és kötelező teendő a húsok bevizsgáltatása, a Trichinella-vizsgálat, mely kivétel nélkül minden sertés esetében kötelező. Ez az egyetlen módja annak, hogy megállapítsák nem fertőzött-e az állat.

A Trichinella-vizsgálatot a megye összes állategészségügyi intézményében el lehet végeztetni, Aradon a kispiaci csarnokban és a nagypiacnál lévő állategészségügynél. A gazda kb. 150 g húsmintát, valamint az állat fülszámát (crotalie) kell magávalvigye a vizsgálatra.

December elsejétől kezdve a hónap végéig az aradi, illetve vidéki körzeti állatorvosi rendelők hétfőtől szombatig 8–18, vasárnaponként 8–12 óra között állnak a lakosság rendelkezésére bevizsgáltatás céljából. Minden intézmény székhelyén kifüggesztik az állandó szolgálatot teljesítő személyzet elérhetőségét, akik a nap bármely órájában fogadják a disznóvágásokkal kapcsolatos hívásokat.

A DSVSA vezetői felhívják a lakosság figyelmét a fokozott óvatosságra, és kérik, hogy a saját és környezetük egészsége érdekében csak engedélyezett helyekről vásároljanak disznóhúst.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'