50%-os árzuhanás
Szerda, 2019. július 24., 09.30
Várják a lakossági véleményeket!

Fizetni kell majd a várlátogatásért

Fizetni kell majd a várlátogatásért
Fizetni kell majd a várlátogatásért
Jövő évtől változásokat tervez a dévai önkormányzat a középkori vár turisztikai értékesítése kapcsán. A polgármesteri hivatal honlapján közzétett határozattervezet szerint módosulna a felvonónál alkalmazott jegyár, illetve belépőt kell majd fizetni a várlátogatásért.

A felvonónál egy menettérti jegy ára pillanatnyilag 20 lejbe kerül felnőtteknek, a diákok, nyugdíjasok pedig 10 lejt kell fizessenek. Ha valaki csak egyetlen utazásra veszi igénybe a felvonót, akkor az említett összegek felét fizeti. Az új határozattervezet szerint jövő évtől 26 lejbe kerül majd a teljes árú jegy és ennek felét fizetik a diákok, nyugdíjasok, illetve akik csak egy utazásra veszik igénybe a felvonót.
A legnagyobb újdonság azonban a várlátogatás kapcsán bevezetendő belépődíj, melyet az első kapunál kell majd lepengetni. A teljes árú jegy 16 lejbe kerül, diákok, nyugdíjasok 8 lejt fizetnek majd, a veteránok, fogyatékkal élők és kísérőik, illetve a 3 éven aluli gyermekek ingyen léphetnek a vár területére.
A fent említett jegyárak azonban egyelőre csak tervezetként szerepelnek. A lakosságnak november 9-ig van lehetősége véleményezni a polgármesteri hivatal erre vonatkozó javaslatát. A tervezethez való hozzászólásokat a polgármesteri hiavatal információs ügyfélszolgálatán (Compartimentul centrul de informare a cetăţeanului), illetve a  primar@primariadeva.ro címen lehet közölni.Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'