Szombat, 2018. október 20., 12.20

Florin Oancea a PNL polgármesterjelöltje Déván

Florin Oancea (bal oldalt) és Tiberiu Balint
Florin Oancea (bal oldalt) és Tiberiu Balint

Visszaáll a régi gárda a dévai PNL-nél, jelentette be Tiberiu Balint, a városi szervezet elnöke. Többek között Florin Oancea is visszatér 5 év után, s immár ő lesz a PNL hivatalos jelöltje Déva polgármesteri tisztségére.

Balint szerint a városi PNL-szervezet közvélemény-kutatást végzett június 19. és 24. között 550 fős mintán, melyben 10 potenciális polgármesterjelölt népszerűségét és támogatottságát mérték. A 10 személy között olyanok is voltak, akik akkor nem voltak PNL-tagok (mint például Oancea vagy a tavaly ősszel kizárt Petru Mărginean volt polgármester), viszont közel állnak a párthoz. A legnépszerűbbnek Oancea bizonyult, ezért ő lesz a polgármesterjelölt, ismertette a helyzetet Balint, aki csak a negyedik helyen végzett az említett felmérésben.

Florin Oancea 2004 és 2010 között Déva alpolgármestere volt PNL-s színekben, 2012-ben viszont kilépett a pártból, mivel nem őt indították a polgármesteri tisztségért. Oancea függetlenként próbálkozott, de nem járt sikerrel. Tavaly az ALDE színeiben próbálkozott újra, de – akárcsak 4 évvel korábban – a harmadik helyen végzett, a szavazatok valamivel több, mint 10%-t begyűjtve.

A kérdés csupán az, hogy mikor lesz az előrehozott polgármesteri választás Déván. Áprilisban ugyanis a tavaly újraválasztott Mircia Munteant végérvényesen 6 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, azóta a nagyenyedi börtönben tölti bűntetését, polgármesteri mandátumát pedig elveszítette. A polgármesteri tisztséget ideiglenes jelleggel a PSD-s Ovidiu Moş addigi alpolgármester tölti be.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'