50%-os árzuhanás
Csütörtök, 2019. július 18., 01.28

„Folk a kenyéren” és Lírai Napok Pécskán

Pénteken és szombaton, ma és holnap Pécskán újra megszervezik Folk a kenyéren címmel a hagyományos folkzene-találkozót.

A folkkoncertek mindkét nap 19 órakor kezdődnek a stadion szomszédságában felállított sátorban. Ma, pénteken Puskás Magda, Rareş Suciu, Walter Ghicolescu, Monica Cojocaru és Gilbert Ghicolescu, a helybeli Gheorghe Lazăr Elméleti Líceum kórusa, továbbá Nelu Pitic, Focul Viu, Călin Pop, Florian Jianu, Raul Nica, Adrian Petcu, Melinda és Timeea Irşai énekelnek.

Szombaton Mircea Rusu, Vlady Cnejevici és Teo Boar, Marius Baţu (Poesis), Trupa de Serviciu, Daniel Julean és a szoprán, Maria Nicoleta Brola, Clipa, Gabriela Verşan, Vali Doagă, Vasile Gondoci, Alexandru Gondoci és Alex Bacter lép fel.

A két estén verseket olvasnak fel Emanuel Gruia, Nicoleta Suceveanu Dudaş, Ioan Vasile Marcu, Blazena Karkus, Tatiana Moş, Camelia Chifor, Eugenia Ponta Pete.

Napközben megtekintik a látogatóközpontot és a bivalyfarmot, ahol kerékpárokat lehet bérelni, majd meglátogatni a bezdini kolostort és a Maros-ártér Nemzeti Parkot.

Kenyérre kenjük a lelkünk zenéjét címmel előadás lesz a tábortűz mellett, amelynek hangulata csak növeli a zenével aláfestett líra fennköltségét. Mindenkit szeretettel várnak együtt élvezni a költészet és a zene csodálatos világát – vallják a szervezők, a Doru Ioan Petescu Művelődés Házban működő Lucian Emandi Irodalmi Kör tagjai, akik Pécska Város Polgármesteri Hivatala és Tanácsa, valamint Arad Megye Tanácsa mellett működő Kulturális Központ támogatásával szervezik a kétnapos programot.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'