Szombat, 2018. december 15., 16.40

Folyamatban az új szerződések aláírása

Európai szintű hulladékgyűjtésre számíthatunk áprilistól, amelyet a temesvári RETIM Ecologic társaság biztosít az aradi lakosoknak. Az elkövetkezendő hetekben a vállalat házról házra járva felkeres minden egyes lakót, tömbházegyesület-elnököt és gazdasági szereplőt az új szerződés aláírásának érdekében. A lakóegyesületek vezetőinek be kell jelenteniük családonként a személyek számát, ez érvényes a házban élő tulajdonosok vagy bérlők esetében is. A RETIM a vállalatokon kívül mindenkinek biztosítani fogja a különböző színű szeméttartályok. Azok a cégek, amelyek nem rendelkeznek szeméttároló konténerekkel, meg kell vásárolják azokat, de bérelhetik is a RETIM-től.

A hulladékok begyűjtésének rendszerességéről a vállalat ügynökei szerződéskötéskor tájékoztatják a lakókat. Házak, lakóegyesületek esetében a lakók számát, gazdasági szereplőknél pedig a szemét mennyiségét veszik figyelembe.

 

Jogi személyek esetében nincs megszabva, hogy mekkora kell legyen a legkisebb szemétmennyiség, az árak egységesek – 15 lejt kell fizetni köbméterenként a műanyag és fémhulladékért, 25,06 lejt a papírért és kartonért, 150 lejt üveghulladékért és 112,75 lejt a maradék szemétért. A magánszemélyek városban 8,35 lejt, vidéken élők pedig 3,21 lejt kell fizessenek havonta személyenként.

 

Az új hulladékgyűjtés rendszere úgymond „kiszínezi” a várost – áprilistól a műanyag és fémhulladékokat sárga konténerbe, papírt és kartont kék színűbe, üveget zöldbe, a biohulladékot (komposztot) barnába és a megmaradt szemetet egy külön tartályba kell majd eldobnunk. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'