Fölszálott a páva

JelenHaz
Szerda, 2019. október 23., 18.16

Folytatódnak a majláthfalvi évfordulós rendezvények

Lezajlott a majláthfalvi ünnepi hét első fejezete, a néptánctalálkozó.

Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén, 10 órakor búcsúi szentmisével kezdik a napot, ami után a kultúrotthonban tartalmas és változatos program következik: Tapasztó Ernő (színész-rendező) elszavalja Ferenczes István Majláthfalvának írt, Jubileum című költeményét. Ezt követően megnyílik Cociuba Czank Veronka akvarellkiállítása. Mivel a faluban festmények kiállítása régen volt, érdemes lesz elmenni a kultúrotthonba, mert egy lírai élmény után, egy művészi élményben is részük lehet. A falu szülötte, Veronka olyan színkavalkádot varázsol a szemlélők elé, amire sokáig fognak emlékezni. Magáról az akvarell festészeti módról egy másik festő fog beszélni, utána Veronka néhány hozzá közelebb álló festményről szól.

A továbbiakban két könyv bemutatására kerül sor, amelyekben még most is élő két ember a saját és a családjuknak a sorsát mesélik el, ami az egész falu életének a keresztmetszete.

A három esemény felvezeti az emlékmű felavatását, amire augusztus 17-én, szombaton 10 órától, szentmisével egybekötve kerül sor, ahol szentbeszédet mond Pál József Csaba megyés püspök. Majláthfalva 200. születésnapja alkalmából felállították a telepítési emlékművet, kiadták a falu családkönyvét, és olyan jubileumi verset, illetve festménykiállítást kapnak, amit bárki megirigyelhet.

A programok szervezői szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'