Fölszálott a páva

JelenHaz
Kedd, 2019. október 22., 09.46

Folytatódnak a munkálatok Aradon

Folytatódnak a munkálatok Aradon
Folytatódnak a munkálatok Aradon

Kedden délelőtt Arad polgármestere, Călin Bibarț egy rövidebb sajtókonferencián azokról a dolgokról beszélt, amelyek jelenleg is prioritást élveznek: a városfejlesztési munkálatokról pontosabban.

Nem kell hangsúlyozni, hogy a Forradalom sugárút jelenleg is „alá van aknázva”, több helyen is, akadályozva a gépkocsiforgalmat; ha nem szerdán, akkor a legrosszabb esetben csütörtökön már nekifognak a General Dragalina sugárút távfűtés-munkálatainak. Bevallotta, hogy kellemetlen a helyzet, előre elnézést is kért az aradiaktól, de reménykedik, hogy az iskolakezdésig, még ha nem is teljesen, de javarészt befejezi a munkát a vállalkozó.

A Csanádi palota helyzetéről is szó esett: folyamatban van a restaurálási munkálatokhoz szükséges hivatalos papírmunka, de a még máig sem jelentkező olaszországi tulajdonosok nehezen érhetőek el, emiatt is következik be a késés.

„Nézzék meg, milyen a fal ott a sarokba” – jelentette ki egy adott pillanatban, és mutatott irodájának egyik falára. Ezzel azt akarta jelezni, hogy hamarosan az önkormányzat épülete is új tetőzetet fog majd kapni. A régi, elavult esővíz-elvezető csatornázási rendszer mára már nem működik úgy, ahogy kellene, nagyobb esőzéskor több irodában is helyenként a padlásról folyó víz a falakon csordogál lefele.

Arad egykori „turisztikai mágnese”, a Neptun strand is elsőbbséget élvez. ălin Bibarț azt szeretné, ha mielőbb megadná a szabadidőközpont az egkori bárok, diszkók és szórakozóhelyek régi arculatát. „Nemrég fogtunk neki a telekkönyveket rendbe tenni. Összesen 55-ről van szó, ebből 14 prioritást élvez. Rendbe szeretnénk tenni az egész területet – minél vonzóbb egy strand, annál többen fognak ott fürödni. A minőségre fektetünk hangsúlyt, ami a város vezetőségéhez tartozik, azt mielőbb rendbe tesszük és kiadjuk bérbe. Nagyon sok épület van elhagyatva, némelyik közülük omladozófélben. Miután tisztáztuk a telekkönyvi helyzetét, eldöntjük, hogy melyik épületnek fogunk neki hamarabb és ki lesz a vállalkozó.”


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'