Péntek, 2018. október 19., 20.23
Magányosok karácsonyi ebédje Aradon

Folytatódott a tízéves sikeres hagyomány

Nt. Jakab István lelkipásztor hallgatóságát arra kérte: értékelje Istentől kapott legnagyobb ajándékunkat, a megváltást
Nt. Jakab István lelkipásztor hallgatóságát arra kérte: értékelje Istentől kapott legnagyobb ajándékunkat, a megváltást

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének Szociális Szakbizottsága tegnap 12 órától a Jelen Ház nagytermében szervezete meg a hagyományos Magányosok karácsonyi ebédjét. Az ünnepi együttlét bensőséges hangulatának a megteremtéséhez nagyban hozzájárult a Csiky Gergely Főgimnázium Kispacsirták énekkarának a karácsonyi műsora. A Khell Jolán által dirigált gyermekkórus karácsonyi énekeket, mondókákat adott elő vastaps közepette. Őket a színpadon a Mosóczy-telepi kisdiákok követték, akik Balta Emese és Vincze Julianna tanítónők vezetésével betlehemes játékot mutattak be, majd nt. Vékony Zsolt szentleányfalvi református lelkipásztor gitárkíséretével, karácsonyi énekcsokorral kedveskedtek. Vastapssal jutalmazott előadásukra a Szeretethimnusz megszólaltatása tette a koronát.

A fellépő gyermekeknek és pedagógusaiknak Farkas Viktória, a Szociális Szakbizottság elnöke köszönte meg a színvonalas előadásokat, a gyermekeknek ajándékcsomagokkal kedveskedtek.

Ezt követően Erdélyi István adott hangot a Székely karácsonycímű köszöntőnek, ami nagy sikert aratott.

Miután Farkas Viktória tolmácsolta a hivatali ügyeik miatt távolmaradni kényszerülő Faragó Péter megyei elnök, Péró Tamás ügyvezető elnök és Bognár Levente aradi elnök és alpolgármester ünnepi üzeneteit, karácsonyi fohászra kérte fel nt. Jakab István aradi evangélikus-lutheránus lelkipásztort. Elcsendesedésre, lehajtott fővel történő fohászra kérte a hallgatóságát, majd a 103. zsoltárból ihletődve, felekezeti hovatartozástól függetlenül mindenkit arra kért, értékelje Istentől kapott legnagyobb ajándékát, a hozzánk küldött egyszülött fiát. Általa megkapjuk a karácsonnyal kezdődő, nagypéntek révén kiteljesedő és a feltámadáskor beteljesülő ajándékunkat, a bűneinktől történő megváltást. E gondolatok szellemében kívánt mindenkinek áldott együttlétet, örömteli ünnepet. A városi tanács üléséről Szabó Mihály tanácsossal érkezett Bognár Levente alpolgármester is köszöntötte az egybegyűlteket, akiknek bensőséges, baráti együttlétet, jó étvágyat, majd kegyelemteljes, békés ünnepeket kívánt.

Ezt követően a mintegy 80 vendégnek feltálalták a finom húsgombóc levest, utána krumplipürével a sültet, amit ásványvízzel, üdítővel, borral öblítettek le. Elfogyasztották a hagyományos kalácsot is, közben baráti hangulatban, valódi nagycsaládhoz méltó módon, sokáig elbeszélgettek. A hagyományos Magányosok karácsonyi ebédjének a sikeréért köszönet jár a szervezők mellett a támogatónak, Arad Város Tanácsának és Kulturális Központjának is.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'