JelenHaz
Hétfõ, 2019. június 17., 11.39

Fotók az első világháború idejéből

Fotók az első világháború idejéből
Fotók az első világháború idejéből

Katonai kiállítás-megnyitóra hív a Foto Club Arad Egyesület a megyei múzeum Klió Termébe. A június 14-én 18 órakor nyíló tárlatot Mircea Anghel ny. ezredes, AFIAP-fotóművész, a craiovai Mihai Dan-Călinescu Fotóklub tagja hozta létre, aki a kollekciót egy bukaresti kollegájától, Dragoş Anton karikaturista-grafikustól vette át. A fotókat Dragoş Anton nagytatája készítette az első világháborúban.

A felbecsülhetetlen értékű fényképek gyűjteménye az osztrák–magyar hadseregben harcoló román katonák mindennapi életét mutatja be.

Az eredeti, üvegre készült fényképgyűjtemény 1916-ból való, német gyártású, mérete 9x12 cm, ezt Mircea Anghel szkennelte és dolgozta fel digitálisan, majd 30x45 cm-es méretű fényképpapírra nyomtatta – ezek láthatók a Román katonák az osztrák–magyar hadseregből című kiállításon.

A tárlat – melyet a centenárium ünneplésére, valamint az Aradi Fotóklub megalakulásának 50. évfordulója alkalmából hoztak Aradra – létrejöttében a Foto Club Arad Egyesület partnere az Arad Megyei Múzeum.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'