JelenHaz
Hétfõ, 2019. június 17., 11.40

Függőpark tóval és körhintával

Az Openville parkjának látványterve
Az Openville parkjának látványterve

Az ország egyik leglátványosabb és legeredetibb zöldövezetének kialakítását tervezik a temesvári Openville komplexum fejlesztői. A zöldövezet egy föld alatti parkoló tetején kap helyet, ezért „függőpark” formájában valósul meg és egy tavat, rendezvénytereket, különleges fákat és díszcserjéket, nagy kiterjedésű pázsitot foglal magába.

Az Openville irodaház és bevásárlóközpont komplexum parkját olasz és román tájrendezők tervezték meg. Az 55 000 négyzetméter összterületű zöldövezet a következő időszakban megépülő föld alatti parkoló tetején létesül, és az ország legnagyobb függőparkja lesz. A tájrendezők igazi zöld oázist terveznek az irodaházak közé, amely kikapcsolódási lehetőséget nyújt a vendégeknek és az ott dolgozóknak egyaránt. A gyermekek számára egy hatalmas körhintát helyeznek el a zöldövezetben, amelyet egy olasz cég készít el az Openville számára. A zöldövezet szomszédságában kávézók és vendéglők kapnak helyet, amelyekből jó kilátás nyílik a parkra.

A különleges zöldövezet számára 1400 fát és 20 000 díszcserjét szállítottak Temesvárra, amelyeket a környéken ültettek el, akklimatizálódás céljából. A fák között lesznek bükkfák, platánok, különböző juhar, tölgy, gesztenye és fenyőfajták, szilfák, magnóliák, dísz szilva- és eperfák stb. A hársfák között lesznek 50-60 éves példányok is! A fákat, díszcserjéket és virágokat úgy válogatták össze a tájrendezők, hogy minden évszakban látványos színekben gyönyörködhetnek a látogatók. Az Openville pázsitján nyugodtan sétálhatnak a látogatók, nem lesz „fűre lépni tilos” tábla. A park különböző kulturális és sportesemények, gyerekrendezvények, tematikus vásárok, fesztiválok megtartására is alkalmas lesz.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'