JelenHaz
Hétfõ, 2019. június 17., 12.25

Fűtési gondok az ágyai óvodában

Kormánytámogatással készült el az ágyai óvoda kibővítését szolgáló új épületszárny, amelyikben egy nagyobb tanterem mellett kaptak helyet a korszerű mosdók és illemhelyek is.

A rendelkezésre állt pénzből sikerült az épületet befejezni, csakhogy a központi fűtésre, illetve az esővizet elvezető csatornákra immár nem futotta. Amint Ban Mihai polgármester elpanaszolta, az utóbbi időben igen nehezen jutnak el az állami pénzek a községbe. Ha más erőforrás nem kerül, a községi költségvetésből lesznek kénytelenek elkülöníteni a központi fűtés megépítéséhez szükséges pénzt. Mivel a fűtési szezon immár kopogtat, sürget az idő. Reméli, egy hónapon belül megoldódik az épület fűtése.

Az új épület kapcsán Kiss. P. Anikó iskolaigazgatót is meghallgattuk, aki aggodalommal tekintett nem csak az óvoda új szárnyában, hanem az egész épületben zajló oktatás elé. Mert amellett, hogy az új épületszárnyban nincs fűtés, az óvoda régi épületében is lebontották a kéményt, ezért ott sem lehet kályhát beállítani. A fűtésgondot súlyosbítja, hogy az egykori mozi épületében kialakított három iskolai osztályterem mindegyikében – amelyeket az óvoda épületével együtt egy különálló kazánháznak kellene fűtenie – a nyári falszigetelések alkalmával gipsz-kartonnal vonták be a kéményeken hagyott kályhacső lyukakat is, tehát egyelőre ott is lehetetlen a fűtés. Ami ha most beindulna is, késő lenne, mivel az óvoda új szárnyában épült tanterem betonpadlójára ragasztott, faltól-falig húzódó szőnyeg áthűl, a rajta játszadozó gyermekek közül többen meghűltek.

Az ágyai óvoda, illetve a volt moziban kialakított tantermek fűtésének a megoldása nem tűr halasztást, annak érdekében sürgősen tenni kell!

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'