JelenHaz
Csütörtök, 2019. július 18., 01.48

Garázsbontás utáni káosz

Garázsbontás utáni káosz
Garázsbontás utáni káosz

Garázsbontási láz tombol Arad tömbháznegyedeiben. A polgármesteri hivatal szerdán sajtóközleményt bocsátott ki, melyben figyelmeztet: a garázstulajdonosoknak kötelességük megfelelő lerakathoz szállítani a bontásból maradt törmeléket, építkezési hulladékot. Az illegális garázsok lebontására vonatkozó felszólítástól számított 15 napon belül a tulajdonosoknak kötelességük eltávolítani az érintett telekről az építményt és a bontási hulladékokat. A tulajdonosok feladata és kötelessége nyomon követni, hogy a garázsok lebontását végzők szabályszerűen járnak-e el. A bontási hulladékot tilos közterületen eldobni, illetve tárolni, emlékeztetnek az önkormányzat illetékesei, akik a helyi rendőrség (Direcţia Generală Poliţia Locală Arad) közreműködésével fogják ellenőrizni a szabályok betartását.

A szabályszegő aradiakra (fizikai személyek) 750 lejig terjedő pénzbírságot róhatnak a hatóságok.

A polgármesteri hivatal elrettentő példaként Mikelaka negyedet hozta fel, ahol jelenleg 40 garázs – 15 a 700-as zonában, 25 a Săvârşin utcában – bontása van folyamatban, mint kiderült, nem éppen szakszerűen. A háztartási szemét elszállításával megbízott cég alkalmazottjai tetemes mennyiségű bontási szemetet találtak a tömbházak közötti hulladéktároló pontok közelében.

A helyi rendőrség alkalmazottjai most a felelős tulajdonosokat vadásszák. A hatóságiak kezdetben csak egy figyelmeztetést adnak, de ha a tulajdonos nem tesz konkrét lépéseket a szemét szakszerű eltávolítására, pénzbírsággal sújtják.

Csillag Emese


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'