MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 14.03

Gaudeamus könyvsátor a Jenő herceg téren

Nagy az érdeklődés a könyvújdonságok iránt
Nagy az érdeklődés a könyvújdonságok iránt

Ötéves kihagyás után, szerdán délben nyílt meg a Gaudeamus Könyvvásár a temesvári Jenő herceg téren felállított óriási könyvsátorban. Rekord részvétel mellett, a mintegy negyven kiállító hagyományos könyveket és hangoskönyveket, CD-lemezeket, íróeszközöket kínál a vásárlóknak, esetenként 20-30 százalékos árengedménnyel.

A 450 négyzetméter területű óriás könyvsátorban jelen vannak a nagy könyvkiadók (Humanitas, Nemira, Litera, Polirom, Paralela 45 stb.) és néhány számomra ismeretlen kiadó. Ezúttal is hiába keresünk magyar könyvet a vásáron, úgy látszik az erdélyi kiadóknak nem éri meg standot bérelni egy bánsági könyvvásáron. Meglepően sok az egyházi kiadó, a vallásos témájú könyv, önálló standdal jelentkezik a Zsidó Hitközség és a Romániai Muszlimok Egyesülete. Külön stand gyűjti össze „a nagy egyesülés centenáriumának” dedikált köteteket. Nem hiányoznak a gyerekkönyvek (meséskönyvek, kifestők stb.), a művészeti albumok, az idegen nyelvű könyvek (Sitka Kiadó) sem.

A Gaudeamus Könyvvásár szervezője a Román Rádió, illetve annak temesvári stúdiója, amely a hazai rádiózás kezdeteinek 90. évfordulójáról is megemlékezik ez alkalommal. A vásár keretében megválasztják a legnépszerűbb könyvet és a legszebb női olvasót. Könyvgyűjtés is lesz, a könyvadományokból összegyűlt kötetekkel a szervezők megajándékoznak egy szerény lehetőségekkel rendelkező könyvtárat.

A Gaudeamus Könyvvásár szerdától péntekig 11–21 óra, szombaton 10–21 óra és vasárnap 10–18 óra között ingyenesen látogatható.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'