MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 13.35
Erasmus+ projekt – Let’s benefit!

Granadai élménybeszámoló

Granadai élménybeszámoló
Granadai élménybeszámoló

A Csiky Gergely Főgimnázium pályázóként (nem stratégiai partnerként!) vett részt egy Erasmus projektben, melynek köszönhetően az aktuális tanévben az iskola 20 diákja külföldön végezhetett szakmai gyakorlatot két teljes hétig.

A Let’s benefit!nevű projekt technológiai profilon tanulók számára nyújt lehetőséget szakmai gyakorlatra külföldön. Ennek értelmében a Csikyből 10 turizmus szakos és 10 gazdasági szakos diák két hétig élvezhette a lehetőséget. A kiutazáshoz szükséges repülőjegyet, a napi háromszori étkezést, szállást, kulturális programokat, az ottani tanárok díját, mindent a pályázattal fedeztek.

A projekt kétszer kéthetes szakmai gyakorlatának első részéről már beszámoltunk: a gyakorlat március 11–24. között volt, 10 turizmus szakos diák az Egyesült Királyság Wales tartományában, Colwyn Bay-ben vehetett részt egy kéthetes szakmai gyakorlaton.

A pályázat második részeként 10 közgazdaság szakos diák Spanyolországba, Granadába utazott (április 28.–május 12. között), majd május végén után ők is képes élménybeszámolót tartottak a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében számos pedagógus jelenlétében.

A közgazdaság szakosokat Fekete Karolina angoltanár kísérte, megfigyelőként pedig – akárcsak a turizmus szakosokkal – Tóthpál Renáta aligazgató ment, aki ezúttal is néhány nap ott-tartózkodás után hazautazott.

A projektbeszámolón Tóthpál Renáta összefoglalta a pályázat lényegét, majd Fekete Karolina angoltanár az utazással és a spanyol vendéglátással kapcsolatos élményeket elevenítette fel. A szakmai gyakorlatról és a környéket felfedező utazásokról már a projektben résztvevő diákok meséltek, képes bemutatóval színezve a mondanivalót.

„Jövőre is pályázni fogunk erre a projektre, s akkor majd újabb diákoknak is lehetőségük lesz Európa távolabbi pontjaira eljutni” – mondta Tóthpál Renáta a projektbeszámolón.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'