MOL Winter EVO
Kedd, 2019. január 22., 07.59

Gulyásfőző verseny Marosnagylakon

Gulyásfőző verseny  Marosnagylakon
Gulyásfőző verseny Marosnagylakon

Augusztus 7-én első alkalommal szerveztek Marosnagylakon gulyásfőző versenyt. A rendezvény szervezője a marosnagylaki református egyházközség volt, de hozzájárultak még sokan mások is, így a helyi prezsbitérium, Fehér Sándor kurátor, a helyi RMDSZ-elnök, a Fehér megyei RMDSZ és még sokan mások.

A rendezvényre az érdeklődök reggel kilenc órakor kezdtek gyülekezni, a versenyezni készülő csapatok megkezdték az üstök felállítását. Ladányi Sándor helyi református lelkész 10 órakor köszöntötte az egybegyűlteket és felszólította a csapatokat, hogy meg lehet gyújtani a bográcsok alatt a tűzet. A vártnál is több, mintegy 12 csapat nevezett be a versenyre, nemcsak helybeliek, de volt csapat Magyarlapádról, Enyedszentkirályról, sőt a Magyarországról érkezett vendégek is beneveztek.

A csapatoknak 10 és 12 óra között kellett elkészíteni a gulyást, 12 óra 30 perckor pedig elkezdődött a zsűrizés. Fél óra alatt megszületett a döntés, a következő csapatok lettek a nyertesek: különdíjban részesült az Amálka csapat, harmadik díjat nyert a Malozsa völgye csapat, második díjat a Fehér-Fekete csapat, az első helyezett pedig a Kopándi csapat lett.

A zsűri négy tagból állt: Ladányi Árpád, az Országos Pénzügyérség igazgatója, Szilágyi Árpád, helyi alpolgármester, Fekete Dénes, marosújvári RMDSZ-tanácsos és Dudás József.

Egy hatalmas üstben két marosnagylaki úriember, Dúdás József és Vigh Imre készített versenyen kívül bográcsgulyást, a vendégek és a résztvevők részére.

A rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel Vinteller Silviu helyi polgármester, Kerekes Hajnal, a Fehér megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, Ion Dumitrel a Fehér megyei tanács elnöke, Alexandru Peres demokrata liberális szenátor.

A rendezvény alatt a jó hangulat mellé a muzsikát László István biztosította.

A szervezők remélik, hogy a bográcsgulyásfőző verseny Marosnagylakon is hagyománnyá válik, ugyanúgy, mint Fehér megye számos más településein.

Bíró András


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'