JelenHaz
Kedd, 2019. december 10., 06.36
Kisiklott a Kék Nyíl

Gumiabroncsot hagytak a síneken

Gumiabroncsot hagytak a síneken
Gumiabroncsot hagytak a síneken

Csütörtökön este 20 óra körül kisiklott a Nagyvárad–Arad–Temesvár útvonalon közlekedő „Kék nyíl” intercity vonat. A baleset egy sínen felejtett gumiabroncs miatt történt. A vonat utolsó szerelvénye Nagyzerind környékén ugrott le a sínről, miután a mozdonyvezető a síneken heverő akadály látván hirtelen meghúzta a féket. Nem tudta, hogy mi heverhet a síneken, ezért fékezett.

Az utasok halálra rémültek, de szerencsére senkinek nem esett bántódása. Utazásukat azonban félbe kellett szakítani, a baleset során több más vonat is késett, néhányat más irányba tereltek.

Az utasokat autóbusszal a kisjenői állomásra vitték, ahol megvárták a következő csatlakozást; mindenki úgy ment haza, ahogy tudott. Volt, aki stoppolt, mások ismerőseiket hívták segítségül.

A vasúti forgalom az említett szakaszon éjfél körül indult be, addig is speciális emelőgépek segítségével a kisiklott szerelvényt visszaállították a sínekre.

A szállítási rendőrség a baleset után azt kezdte el vizsgálni, milyen körülmények között kerülhetett a gumiabroncs a sínekre, ki vagy kik tehették oda és miért?


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: 001 / Péntek, 2008. szeptember 19., 09.05 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Ez nem történik meg a régi gőzösökkel, mert azoknak volt egy úgynevezett hóekéje. Ami a mozdony elől letolta volna a kisebb akadályt.
Hiába a szépség pénzbe kerül, még a nőknél is.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'