Szombat, 2018. december 15., 12.16

Gustin francia nagykövet a Nyugati Régióba látogat

Philippe Gustin, Franciaország bukaresti nagykövete (Fotó: civitaspolitics.org)
Philippe Gustin, Franciaország bukaresti nagykövete (Fotó: civitaspolitics.org)

Philippe Gustin, Franciaország bukaresti nagykövete február 5-én és 6-án Temesvárra, Aradra és Resicabányára látogat. A látogatások során a francia diplomata gazdasági, kulturális és közigazgatási témájú találkozókon vesz részt.

Február 5-én Philippe Gustin Nicolae Robu temesvári polgármesterrel, Titu Bojin Temes megyei tanácselnökkel és Liliana Oneţ alprefektussal tárgyal a Temesvári Francia Intézet épületének jogi helyzetéről. Ugyanaznap Gustin úr meglátogatja az MGI Coutier ipari létesítményt, amely a francia–román gazdasági kapcsolatok fejlődésének a szimbóluma.

Február 5-én Philippe Gustin úr Aradra is ellátogat, ahol találkozik Gheorghe Falcă polgármesterrel és Nicolae Ioţcu Arad megyei tanácselnökkel, valamint a Frankofon Diákszínház Fesztivál szervezőjével, akivel a frankofónia jelentőségéről folytat eszmecserét. A francia nagykövet aradi látogatása során a gazdasági tematika is napirenden lesz, Gustin úr több vállalkozóval is találkozik. Február 5-én este a francia nagykövet visszatér Temesvárra, ahol a Francia Intézetben részt vesz a Franciák és románok a Nagy Háborúbancímű kiállítás megnyitóján. A kiállítás az Első Világháború centenáriumáról szóló megemlékezéseket készíti elő.

Február 6-án Franciaország nagykövete Resicabányára látogat, ahol Sorin Frunzăverde Krassó-Szörény megyei tanácselnökkel és Mihail Stepănescu resicabányai polgármesterrel elsősorban a francia cégek jelenlétéről és tevékenységéről tárgyal. Gustin úr Resicabányán a helyi Egyetemet és a könyvtárt is felkeresi. Február 6-án délután a francia nagykövet visszatér Temesvárra, ahol meglátogatja a Forradalom Emlékmúzeumát.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Sancho / Kedd, 2013. február 05., 10.28 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Menjen haza s gondolja át Trianont!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'