Hétfõ, 2019. február 18., 04.49

Gyenge eredmények

Hunyad megyében tavalyhoz képest két százalékkal csökkent az átmenési arány az érettségin. A 2870 beiratkozott diák közül 274-en hiányoztak valamelyik vizsgáról, három diákot pedig másolási kísérlet miatt kizártak a román, illetve matematika írásbelin. További 860 diáknak nem sikerült elérnie a hatos átlagot.

A szerda délelőtt közzétett eredmények szerint a megyében 1736 diák, vagyis az érettségizők 66,85 százaléka vizsgázott sikeresen. Színtizes átlagot egy petrozsényi, illetve egy vajdahunyadi diáknak sikerült elérnie. Tanintézmények szintjén a legjobb eredményt a prislopi ortodox teológiai szeminárium produkálta, ahol százszázalékos az átmenési arány, ezt követi a Dévai Decebal Nemzeti Kollégium, ahol 98,73 százalékban vizsgáztak sikeresen a diákok. 

A megye egyetlen magyar tannyelvű középiskolájában, a Téglás Gábor Elméleti Líceumban 32 diák jelentkezett az idei érettségire, közülük öten korábbi évfolyamok végzősei. Négy diák hiányzott valamelyik vizsgáról, kizárás azonban nem történt. A szerdán közzétett eredmények alapján összesen 8 magyar diáknak sikerült átmenő átlagot szereznie, ami intézményi szinten 28,57 százalékos sikert jelent. A legjobb eredményt – 9,15-ös átlagot – Stelczner Norbert érte el.

Az érettségizőknek szerda délután 12 és 16 óra között volt lehetőségük óvás benyújtására. A végleges eredményeket július 9-én teszik közzé.  


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'